nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Salut podrà pagar el deute contret amb el servei de transport sanitari

El Consell Consultiu dóna llum verda a l'abonament dels 10.588.333 euros

La Conselleria de Salut i Consum pagarà el deute de 10.588.333 euros adquirit amb les empreses concessionaries del servei d'ambulàncies, fet que evitarà la convocatòria d'un nou concurs. Així ho anuncià la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, després que un informe favorable del consell consultiu de les Illes Balears hagi donat llum verda a la modificació del contracte de gestió del servei de transport sanitari.

El consell consultiu destaca al seu informe que el desajust financer s'ha produït a conseqüència de «la manca de dades en els plecs elaborats pel Servei de Salut de les Illes Balears, relatives a la plantilla i al funcionament dels vehicles... i l'increment d'activitat realitzada en l'execució del servei, com també l'augment del cost de mà d'obra, a causa de les condicions establertes al conveni col·lectiu».

El passat mes d'octubre la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, anunciava la situació extrema, propera a la fallida en la qual es trobava la UTE concessionaria del transport sanitari per culpa del dèficit de més de sis milions d'euros entre la dotació del contracte de concessió i el cost real del servei que el Govern del Pacte es comprometé a assumir, igual que els més de quatre milions d'euros en augment dels salaris dels professionals inclosos al conveni col·lectiu que s'aprovà pocs dies abans de les eleccions del mes de maig.

El mateix mes, Castillo anuncià que s'haurien de sotmetre al dictamen del Consell Consultiu per saber si podien fer front al deute contret per l'anterior equip de govern, ja que la quantia d'aquest deute superava el 20 per cent amb el qual es pot augmentar l'import d'un servei ja adjudicat, en aquest cas dotat de 27.120.670,21 euros. D'aquesta manera el dictamen del consell preveu la distribució dels pagaments entre l'any 2003 i el 2006 de manera que s'hauran d'abonar els retards corresponents a l'exercici del 2003 segons la facturació de la Ute.

Així, al servei de transport sanitari programat a l'illa de Mallorca li pertoquen 7.434.222, 23 euros; al servei de transport urgent a Mallorca, 1.374.299,66; al transport programat i urgent de Menorca, 866.382,57 i el servei de transport sanitari programat i urgent de Eivissa i Formentera, 913.428,77 euros. La titular de Salut i Consum rebé amb satisfacció aquesta notícia ja que «això significa donar continuïtat a un servei tan important com el transport sanitari terrestre».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris