lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El Centre de Dia s'obre pel març amb un nombre de places insuficients

Tots els grups de l'oposició critiquen que hi ha manca de llocs


El nou Centre d'Estades Diürnes de Manacor, ubicat en el mateix recinte que la residència geriàtrica municipal d'aquesta localitat, es posarà en funcionament a partir del proper mes de març amb un total de vint places destinades a persones majors de 55 anys que presenten un deteriorament cognitiu o demència amb una autonomia reduïda i que no poden ser atesos pels seus familiars les 24 hores del dia. En la sessió plenària de dilluns passat, l'Ajuntament va aprovar la creació del servei específic d'Estades Diürnes, així com l'aprovació inicial del nou reglament. Tots els grups de l'oposició coincidiren a criticar que el nombre de places amb què s'obrirà el nou centre «són totalment insuficients».

De fet, el mateix delegat de Serveis Socials, Jaume Darder, reconegué durant el ple que «19 places fixes i una per a casos d'urgència momentània no són suficients per absorbir tota la demanda que en aquests moments hi ha a Manacor i ja s'hauria de començar a pensar en un segon centre de dia i si m'apurau, en un tercer», va manifestar Darder.

El personal que treballarà al nou centre de dia serà de contractació externa i la direcció correrà a càrrec d'un treballador social de l'Ajuntament. El reglament no determina el nombre de places que es destinaran al centre de dia, el que s'especifica és que s'oferiran serveis d'atenció sanitària personalitzada, rehabilitació, un servei de menjador i suport a la família cuidadora.

Respecte a l'insuficient nombre de places, la portaveu socialista Mercè Amer digué que «s'hauria de fer un estudi per veure de doblar les places i beneficiar així el major nombre de famílies». L'edil del PSM es pronuncià en el mateix sentit. Finalment, la portaveu d'ALM-UM, Margalida Cortés, carregà contra la gestió de Darder, aconsellant-li que dedicàs més temps a l'àrea de Benestar Social perquè és «només amb fets com es gestiona aquesta delegació, que té cura de temes tan delicats com els socials i no només parlant», va criticar l'edil d'ALM-UM.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris