nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Inca disposarà d'una nova residència geriàtrica comarcal amb 90 places

El Govern i el Ministeri d'Assumptes Socials la construiran i S'Institut la gestionarà

102988

L'Ajuntament cedirà un solar municipal de 10.000 metres quadrats.

El batle d'Inca, Pere Rotger, anuncià ahir als mitjans de comunicació la pròxima construcció en el municipi d'una residència comarcal per a persones grans que disposarà de 90 places.

Rotger explicà que la construcció de la residència serà a càrrec del Govern balear i del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, a través d'un conveni que han signat per a la creació d'infraestructures sociosanitàries, i posteriorment serà cedit a S'Institut de Serveis Socials del Consell de Mallorca perquè s'encarregui de la gestió.

Prenent com a referència la residència per a gent gran construïda al municipi de Felanitx, el batle d'Inca calculà que la residència comarcal tindrà un cost d'uns 6 milions d'euros i assegurà que, a part del seu servei sociosanitari per a les persones de la tercera edat de la comarca, suposarà un revulsiu econòmic per al municipi, amb la creació d'un centenar de llocs de feina.

La residència geriàtrica es construirà en un solar municipal de 10.000 metres quadrats situat a la barriada de Crist Rei Nou. Aquests terrenys ja es troben classificats a la normativa urbanística amb un ús destinat a equipaments i el solar ja està urbanitzat. «Quan ens ho demanin estam preparats per començar l'expedient de cessió del solar», digué el batle Rotger, que va calcular també que en dos anys la residència pot estar feta.

Rotger explicà així mateix que l'Ajuntament d'Inca demanarà a S'Institut que en aquesta residència comarcal entre 20 i 30 places es puguin destinar a persones grans del municipi, que juntament amb la residència Miquel Mir, de gestió municipal, faria que Inca pogués disposar d'un centenar de places públiques per al col·lectiu de la tercera edat en els propers anys.

En aquest sentit, el batle, que va estar acompanyat a la xerrada amb els mitjans pel tinent de batle, Rafel Torres; la regidora de Serveis Socials, Malén Cantarellas, i el director de la Miquel Mir, Jaume Estrany, es felicità que sota el seu mandat s'hagi arribat a aquesta xifra, que quan ell arribà era tan sols de 32 places.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris