cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Dos morts a Son Ferriol en estavellar-se en moto contra una rotonda per la boira

Els dos homes, de 35 i 40 anys, circulaven de matinada a gran velocitat i sense casc

88826

La motocicleta quedà completament destrossada després de la violenta col·lisió.

Manuel Reyes González, de 35 anys, i un altre home de 40, del qual només han transcendit les inicials P.J.M.M., moriren la matinada d'ahir en estavellar-se la seva moto contra la rotonda de Son Ferriol. La motocicleta circulava a gran velocitat i no detectaren la glorieta a causa de la boira. Els dos amics circulaven a bord d'una motocicleta de la marca Yamaha, model V-Max 1.200, de gran cilindrada, i devers la una i quart de la matinada enfilaren un tram recte de la carretera de Sineu, en direcció a la carretera de Manacor.

A falta de les conclusions definitives de l'informe pericial, tot sembla indicar que els ocupants de la moto no detectaren una illeta a causa de la intensa boira, i tampoc no pogueren reaccionar perquè circulaven a una elevada velocitat. S'enfilaren a la vorera, arrabassaren un senyal de circulació i ambdós sortiren disparats del vehicle, que començà a fer voltes de campana i travessà la rotonda de Son Ferriol, completament descontrolat. Un dels motoristes morí pràcticament a l'acte, mentre que l'altre, quan fou descobert el seu cos, encara tenia constants vitals.

Un portaveu del servei d'emergències del 061 informà que l'avís pel sinistre els arribà a l'1.58 hores, més de mitja hora després d'haver-se produït, pel que podria ser que l'escassa visibilitat a la zona hagués ocultat els dos cossos i la moto durant aquell temps. Sigui com sigui, quan els equips d'emergència -ambulàncies, Policia Local i Guàrdia Civil- arribaren al quilòmetre 2,400, la situació era dramàtica. La moto havia quedat irrecognoscible, completament destrossada, i a uns metres jeia un dels cadàvers.

L'altre cos, agonitzant, aparegué en un altre tram, i els metges s'escarrassaren durant minuts interminables a intentar fer-lo reaccionar. El seu pols era tan feble que es decidí evacuar-lo d'urgència fins a l'hospital de Son Llàtzer, a menys d'un quilòmetre, però l'home ja no arribà amb vida al centre. En un primer moment els agents municipals iniciaren les indagacions sobre l'accident, però després es comprovà que el tram d'aquella rotonda entrava ja dins de la jurisdicció de la Guàrdia Civil, fet pel qual fou el subsector de Trànsit el que es féu càrrec de la investigació.

Un dels morts duia documentació a sobre, cosa que permeté comprovar que es tractava de Manuel Reyes González. Tanmateix, el seu company no duia carnet ni cap targeta, i fou traslladat a l'institut anatòmic forense de Palma sense identificar. Durant tota la nit el subsector de Trànsit realitzà gestions per aclarir la seva identitat, i una de les primeres mesures fou consultar a nom de qui estava la motocicleta i buscar els familiars de Manuel Reyes. El dematí, la Policia Judicial donà suport a la investigació i agafaren les empremtes al mort, per agilitar les indagacions. Hores després, es pogué comprovar que es tractava de P.J.M.M.

Una altra incògnita que de moment no s'ha aclarit és saber qui conduïa la motocicleta. Els dos cossos no duien el casc reglamentari, i a les rodalies del lloc del sinistre tampoc no aparegueren, i per tant els agents creuen que circulaven sense el protector.

L'inici d'any ja començà de forma tràgica a les carreteres de Mallorca, amb un marroquí mort dia 1. Aquest mateix primer d'any, a Eivissa, un altre conductor morí en tombar el seu Porsche. El dia 9, es repetia la jornada atziaga, aquesta vegada amb dos de morts en diferents trams de la carretera de Llucmajor. I ahir, dos més a Son Ferriol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris