nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

La ciutat acollirà el nou centre per a dones maltractades l'abril vinent

El Consistori ha cedit un edifici amb una capacitat per a 20 persones


El nou centre d'acollida per a dones maltractades de la comarca del Llevant obrirà unes noves dependències a Manacor el proper mes d'abril, després d'un canvi d'emplaçament.

Cal recordar que l'actual centre per a dones maltractades s'ubica a Artà des de fa un any i ara l'institut Balear de la Dona ja té pràcticament enllestit el projecte de trasllat, segons ha confirmat a aquest diari la seva directora, Isabel Llinàs. Tanmateix, el Govern podria mantenir obertes simultàniament ambdues instal·lacions destinades a l'acolliment de víctimes.

El canvi d'ubicació del centre per a dones maltractades d'Artà a Manacor respon, en primer lloc, a un augment del nombre de places que les noves dependències de Manacor poden acollir. Si a Artà el centre pot albergar fins a nou dones, ara a Manacor s'hi podran instal·lar un total de vint víctimes de la violència domèstica.

Aquest increment del nombre de places que podrà tenir el futur centre ha estat possible perquè l'Ajuntament de Manacor ha cedit un edifici a l'Institut Balear de la Dona i aquest inclou «una vintena d'habitacions grans amb un bany individual cada una», precisà Llinàs. A més, aquest nou edifici té l'espai suficient per albergar les dones amb els seus fills.

El segon dels motius, i no menys important, pel qual Manacor passarà a acollir en pocs mesos el centre de dones maltractades «és pels serveis administratius que ofereix», digué Llinàs. No en va Manacor disposa de jutjats, hospital, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Local. «Tot plegat fa que Manacor sigui més segur», afirmà Llinàs. No obstant això, la directora destaca que a Artà «l'acollida i la col·laboració amb les forces de seguretat ha estat fantàstica».

Les comunicacions per transport públic són més fortes a Manacor que no pas a Artà. A més, el tren permetrà a les dones traslladar-se fins a Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris