cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

El projecte del geriàtric de Son Cabrer vulnera la Llei de sòl rústic

L'oposició vol un ple extraordinari per aclarir el cas Son Espases

La polèmica entorn de les operacions urbanístiques que envolten el nou Son Dureta s'intensifica per moments. Ahir es va conèixer l'informe del Consell Insular de Mallorca (CIM) sobre la petició d'interès general que realitzaren, el març del 2003, els propietaris de la finca on es vol construir el geriàtric privat (Son Cabrer), limítrof a Son Espases.

El document revela que el projecte de geriàtric vulnera la Llei de sòl rústic perquè preveu una edificabilitat que multiplica per 20 el que permet la normativa; perquè supera el nombre de plantes que es poden construir i perquè l'equipament ocuparia el 34% (10.000m2 dels 32.000 que té la finca), mentre que l'esmentada llei fixa un límit del 4%. Malgrat això, el juny del 2003 Gerència d'Urbanisme informava el CIM a favor d'atorgar l'interès general al projecte.

Aquests fets s'han d'afegir a la controvèrsia suscitada pel preu que s'ha pagat pels terrenys destinats al nou hospital -27 euros/m2- i per les actuacions urbanístiques projectades a la zona situada entre la carretera de Valldemossa i el Secar de la Real. Tot plegat ha provocat que els partits de l'oposició demanin un ple extraordinari que aclareixi aquests «episodis sospitosos». La iniciativa sorgí del PSOE, i EU-EV i PSM hi donaren suport. Aquesta sessió monogràfica és la segona mesura «urgent» que demanen els grups d'esquerra. La primera fou la sol·licitud d'una comissió d'investigació.

Enmig del «nigul de la polèmica» la batlessa de Palma, Catalina Cirer, explicà que actuarà «conseqüenment i fins a arribar al fons» de tot aquest assumpte. Segons la primera edil, si es demostra que ha existit negligència per part de polítics o funcionaris de l'Ajuntament, s'exigiran responsabilitats. Cort no descarta que la mateixa denúncia que recau sobre les acusacions de Grosske sobre «l'escàndol de Son Espases» puguin servir per aportar llum sobre la resta dels fets.

«El jutge disposa de les actes del ple en què es tractà aquest tema. Per tant, a més de valorar si membres de l'oposició varen incórrer en un delicte de calúmnies, també poden pronunciar-se sobre altres qüestions que afecten la compra de Son Espases, i els nostres serveis jurídics aportaran la documentació necessària», afegí Cirer. Sobre la possible ubicació d'un geriàtrc privat devora el futur hospital, la batlessa afirmà que farà tot el que estigui a les seves mans perquè «l'interès general dels ciutadans de Palma prevalgui sobre l'interès particular».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris