cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

El Govern finançarà un pis tutelat per reinserir menors infractors

L'habitatge acollirà els al·lots que acaben l'internament en Es Pinaret

El Govern balear finançarà un habitatge tutelat per acollir els joves que finalitzen el període d'internament al centre d'Es Pinaret. Al pis, situat a Palma i que disposarà de quatre places, hi conviuran els al·lots amb un educador. Aquest coordinarà les activitats i donarà les pautes necessàries quant a la salut i la higiene personal, les relacions afectives i la convivència.

En principi la iniciativa es posaria en marxa el mes vinent, ja que la Conselleria de Presidència ha tancat l'acord amb la d'Obres Públiques, Habitatge i Transports per a la cessió d'un pis de devers 80 m2. Segons indicà la directora general de Menors i Família, Pilar Mir, l'objectiu és intentar que entre el període d'internament en Es Pinaret i les mesures de medi obert i la incorporació a la societat, els joves visquin un procés d'adaptació.

«Moltes vegades ens trobam amb situacions en què el menor que va cometre el delicte ha crescut, ha progressat i està preparat per tornar a la vida quotidiana, però en aquest punt resulta que es poden trobar tots sols, desorientats i sense recursos per afrontar els reptes personals fora del centre. La intenció, doncs, és donar-los suport en la seva emancipació mentre cerquen feina i organitzen la seva vida», manifestà la titular de Menors i Família.

En principi els beneficiaris de l'immoble seran joves que, tot i haver comès el delicte quan eren menors d'edat, ara tenen entre 18 i 20 anys. A més es preveu que, si en el període sota tutela troben feina, col·laborin en les despeses del pis amb una part del seu sou. «Bàsicament perquè vagin incorporant el sentit de la responsabilitat», aclarí Mir.

Respecte del temps d'estada a l'habitatge, dependrà de cada cas. Quant al pressupost, la Direcció General de Menors el xifra entorn de 200 euros mensuals. Mir recordà que, si bé hi ha entitats i organitzacions no governamentals amb projectes semblants, aquesta és la primera vegada que una institució pública posa en marxa una mesura d'aquestes característiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris