nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Miret i els creditors acorden sortir de la fallida i reprendre l'activitat

L'empresa encara té un important deute amb l'Estat i els bancs

La distribuïdora i fabricant de begudes Miret Piel de Cristal i les empreses creditores varen arribar ahir a un acord pel qual la històrica companyia mallorquina podrà tornar a l'activitat i tan sols haurà de retornar el 20 per cent del deute que tenia compromès. D'aquesta manera es compleixen les condicions per aixecar la fallida de l'empresa, segons va explicar a Diari de Balears el seu propietari, Julià Puig.

Tanmateix, l'acord d'ahir tan sols afecta un milió dels devers quatre milions d'euros de deute que varen dur Miret a la situació de fallida l'estiu passat. La resta del deute està contret amb la Conselleria d'Agricultura, l'Agència Tributària, la Tresoreria General de la Seguretat Social, entitats financeres i els treballadors.

Segons va explicar Puig, en els pròxims quinze dies espera negociar amb aquestes entitats per poder arribar a un acord sobre el deute. Pel que fa als treballadors, Puig confia que amb el retorn a l'activitat es puguin pagar els 30 dies d'indemnització per any treballat acordat entre el sindicat USO i l'empresa. Precisament, USO va fer costat a l'acord d'ahir d'aixecar la fallida com a única possibilitat que Miret pugui fer efectiu aquest pagament. A més, segons varen explicar fonts oficials del sindicat, «els treballadors que tenguin una antiguitat de més de quinze anys tenen la possibilitat, si ho volen, de ser readmesos. Ara bé, la majoria ja tenen una nova col·locació».

Una de les principals activitats de Miret abans d'arribar a la situació de fallida era la d'esprémer els excedents de taronja mallorquina, adquirits amb subvencions a Fruita Bona. Puig va assegurar que «de cap manera no abandonam aquest projecte. Al contrari, és important per a nosaltres en aquesta nova etapa. Ens posarem a sucar com més prest millor». Tanmateix, part dels excedents d'enguany ja els té compromesos Fruita Bona amb sucadores valencianes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris