nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El 68% dels empresaris nàutics de les Balears nega que generi cap tipus de residu perillós

Tan sols un 17% dels negocis es troba inscrit al registre de la Conselleria de Medi Ambient

Un 68'42% de les empreses del sector nàutic de les Balears nega que generi cap tipus de residu perillós, per la qual cosa només un 16'96% dels negocis es troba inscrit al registre de la Conselleria de Medi Ambient. Així es desprèn d'un estudi realitzat per la Cambra de Comerç i la Fundació Biodiversitat per avaluar el grau de formació mediambiental al sector.

El treball es basa en les enquestes realitzades a 172 empreses nàutiques de les Illes i revela la baixa conscienciació ambiental del sector. Així, el 30% considera que les activitats pròpies del ram no perjudiquen el medi ambient i que els residus que generen no produeixen cap mal. Alhora, el 43% de les empreses manifesta desconèixer completament el concepte de «desenvolupalement sostenible».

El projecte «Anàlisi, autodiagnòstic i formació mediambiental del sector nàutic», desenvolupat per la Cambra de Comerç en conveni amb la Fundació Biodiversitat, parteix de la base que el futur de les Pime passa per millorar el coneixement de la legislació i la problemàtica ambiental.

Segons les dades aportades per l'estudi, un 40% de les empreses no té identificada la legislació mediambiental, mentre que tan sols un 23% demana més informació. A més, prop del 70% declara que no genera cap tipus de residu perillós i només un 17% dels negocis nàutics es troba inscrit al registre de petits productors de residus perillosos de la Conselleria de Medi Ambient.

La majoria d'empreses enquestades (69%) no ha avaluat mai si la seva activitat té cap tipus d'impacte sobre el medi ambient o si realitzen vessaments perillosos a la mar o al sòl. Sobre l'emissió de gasos contaminants, l'estudi dedueix que no existeix gens de conscienciació sobre l'efecte dels fums que provenen dels motors, com tampoc dels nombrosos productes químics que es fan servir en aquesta activitat.

La majoria de negocis enquestats són molt diversos -clubs nàutics, tallers, lloguer d'embarcacions, etc- i la major part corresponen a les denominades microempreses, és a dir, amb menys de 10 treballadors. La principal observació que fan les empreses és sobre la manca d'infraestructures i mitjans per a la gestió dels residus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris