cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

L'extinció de la platja del Corral d'en Bennàssar fa malbé les cases

La Sala presentarà a Costes un projecte per solucionar el problema

L'Ajuntament d'Alcúdia presentarà un projecte a Costes per tal de minimitzar els efectes que la desaparició de la platja del Corral d'en Bennàssar provoca als habitatges situats a la primera línia marítima. El fenomen de desaparició de la platja, que s'ha anat agreujant d'ençà del temporal de l'any 2001, començà a ocasionar desperfectes en alguns habitatges de la primera línia. Quan puja la mar, els seus propietaris tenen serioses dificultats per tal de poder accedir-hi.

Els veïns d'aquesta zona des Barcarets, situada entre les platges del Corral d'en Bennàssar i sa Marina, acudiren a l'Ajuntament a fi de cercar una solució a l'erosió que provoquen les ones a les seves cases, però l'indret es troba dins el domini públic, per la qual cosa, en opinió dels responsables del Consistori, és competència de Costes donar solució a aquest problema. Malgrat tot, l'equip de govern municipal (UM PSOE) ha encarregat un projecte a un enginyer de camins per tractar de resoldre almanco en les qüestions tècniques aquest assumpte. El projecte serà presentat a Costes perquè se'n faci càrrec de l'execució i també del finançament.

L'estudi que ara realitza un enginyer de camins, el mateix que projectà el conegut parc i aparcament de sa Pilota, tractarà de cercar un accés alternatiu a les cases, sempre que sigui possible. Així es minimitzarien a més els efectes de les ones a les cases, ja que l'única possibilitat d'accedir-hi és travessant la platja. Abans de la forta tempesta del 2001, existia un camí d'accés als habitatges de la primera línia que havia estat realitzat pels mateixos veïns a força de passar-hi amb els seus vehicles, però avui aquest camí està totalment desaparegut. També s'han fet fonedisses les voravies i es pot veure que alguns murs exteriors de les cases s'han fet malbé.

La construcció dels habitatges del Corral d'en Bennàssar a escassos metres de la mar fa difícil que es pugui trobar una solució total a aquest assumpte. Un cop l'Ajuntament rebi de mans de l'enginyer el projecte de millora, els responsables municipals es reuniran amb representants de Costes per cercar-ne el finançament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris