nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

PSM i EU releguen Els Verds i ERC als últims llocs de la llista al Congrés

Ecologistes, nacionalistes i republicans opten als dos noms del Senat

Els màxims òrgans de decisió del PSM, Esquerra Unida (EU), Els Verds (EV) i Esquerra Republicana (ERC) van ratificar ahir els acords per anar en coalició a les generals i van posar condicions per tancar els serrells encara oberts. Segons les decisions preses pel PSM i EU, els ecologistes i els republicans s'hauran de conformar a ocupar els darrers llocs de la candidatura al Congrés, tot i que Els Verds podran obrir la llista al Senat, però sense possibilitats d'obtenir-hi representació.

L'acord ratificat pels consells polítics del PSM i d'EU implica un repartiment de la llista en funció de la representació obtinguda en les passades generals. Amb aquesta fórmula el PSM encapçalarà la llista al Congrés -Nanda Ramon- i EU tindrà el segon lloc -Manolo Càmara-; el tercer serà per a un independent d'Eivissa i les tres següents posicions per a representants de Menorca del PSM, EU i Els Verds, respectivament. El setè candidat hauria de ser de Formentera i el vuitè quedaria per a ERC.

D'aquesta manera, els ecologistes només podrien optar al sisè lloc de la llista amb un candidat de Menorca. Malgrat tot, la Trobada d'Els Verds de Mallorca -màxim òrgan entre congressos- va acordar ahir no renunciar al tercer lloc del Congrés i accedir a un dels dos candidats al Senat per Mallorca. Així queda obert un punt de negociació que el quadripartit haurà de tancar aquest dilluns.

L'altre serrell s'haurà de negociar amb ERC. El PSM va decidir ahir demanar un dels dos llocs de la candidatura al Senat tot i que ERC també aspira a aquest espai i reclama, a més, ocupar la sisena posició al Congrés. Malgrat les dificultats, ni ecologistes ni republicans no es plantegen abandonar les negociacions i acudiran a la reunió de dilluns amb la voluntat de tancar un acord, encara que no els ha caigut gaire bé l'elecció unilateral de Manolo Càmara per part d'EU com a número dos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris