nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Moren vint immigrants en el naufragi d'una llanxa al sud d'Albània

Vint immigrants albanesos moriren ahir en el naufragi de l'embarcació amb la qual es dirigien a Itàlia en aigües del sud d'Albània, segons informà la Guàrdia Costanera italiana, que va recuperar els cadàvers i pogué rescatar amb vida onze supervivents.

El recompte de les víctimes només va ser possible un pic remolcada la nau amb els morts fins a l'illa albanesa de Sazan, davant el port de Vlora, on té una base la Marina Militar Italiana. S'ha de pensar que les males condicions de la mar impediren una inspecció prèvia.

En principi es parlava d'una desena de morts, després de 21 i al final se'n confirmà la xifra de 20. Els equips de rescat suspengueren la recerca d'una segona embarcació, de la qual els havien parlat de tot d'una, segons pareix per error. Les víctimes, 17 homes i 3 dones d'entre 20 i 40 anys, viatjaven amb una llanxa nova de goma, de 12 metres d'eslora i proveïda de dos motors, comprada feia poc a Itàlia i que efectuava el seu primer viatge.

Així mateix, una embarcació ràpida del 28è Grup Naval de la Marina Militar italiana es dirigí a la nau carregada d'immigrants. L'alarma havia estat de les autoritats albaneses divendres vespre, després de rebre una telefonada d'auxili pel mòbil d'un dels immigrants. El mal estat de la mar i les baixes temperatures foren els causants del desastre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris