cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El pressupost preveu la millora a les zones de Can Blau i de sa Torreta

Els comptes municipals més alts de la història no preveuen que la Sala s'endeuti aquest any

M. PUIGRÒS.Alcúdia
Els pressuposts més elevats de la història d'Alcúdia amb un total de més de 22 milions d'euros preveuen per al 2004 la millora, la dotació de serveis i l'embelliment de la urbanització de Can Blau i la zona de sa Torreta al Port com a obres més destacades.

Respecte de l'any passat, els pressuposts municipals han augmentat gairebé de dos milions i mig d'euros. L'increment es deu sobretot al creixement poblacional, tal com manifestava ahir la tinenta de batlessa Melciora Gómez. «Des de l'any 90 fins ara la població s'ha duplicat i per tant això afecta els serveis, que també s'han de veure incrementats i així ho recullen els pressuposts per a l'any 2004», assegurà.

Dotar de serveis la urbanització de Can Blau i millorar-la és la inversió més ambiciosa reflectida als comptes municipals. S'hi destinen gairebé 2'3 milions d'euros, el 50% dels quals serà subvencionat pel Consell de Mallorca i el 40% a través de contribucions especials. La resta serà a càrrec de l'Ajuntament mateix.

La segona de les actuacions més importants és la reforma de sa Torreta, prop de l'església del Port. De manera conjunta amb la finalització definitiva dels aparcaments de Teodor Canet, deixarà la zona del tot rehabilitada.

Durant la presentació dels pressuposts, hi eren presents el batle, Miquel Ferrer (UM); la tinenta de batlessa, Melciora Gómez (PSOE); i el regidor d'Economia i Hisenda, Carles Valenzuela (UM). Tots tres coincidiren en la importància de millorar els equipaments esportius.

Per aquest motiu i a petició popular, els comptes també inclouen la creació d'una pista de patinatge al parc de l'hort del Fasser, prop de l'escola Nova. Així mateix, es convertirà la pista descoberta del poliesportiu en un pavelló nou.

Una de les peculiaritats dels comptes d'enguany, que s'aprovaran en la sessió plenària del pròxim dia 15, és que el Consistori d'Alcúdia no té intenció d'endeutar-se. «En tot cas, si hi ha cap convocatòria oficial de subvencions, l'Ajuntament d'Alcúdia té disponibilitat per accedir-hi, ja que tenim capacitat d'endeutament, si bé d'entrada no és la nostra intenció», va manifestar el primer edil.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris