nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El GOB alerta que el nord de Palma està condemnat a la degradació

Denuncia els greus impactes del segon cinturó i el nou hospital


El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) advertí ahir de la degradació a què està condemnada la zona nord de Palma pels projectes que l'actual Govern té la intenció de tirar endavant en aquesta part de la ciutat.

El GOB volgué recordar, un dia després que es fes públic el projecte de segona via de cintura, que consumirà devers 500.000 metres quadrats de sòl rústic entre l'autopista d'Inca i la carretera de Valldemossa. Els efectes sobre el territori seran, des del seu punt de vista, molt negatius ja que es destrossaran un centenar de finques per les obres, i els nuclis i barriades situats a banda i banda de la nova autopista quedaran incomunicades.

A més, els ecologistes temen que el projecte afavorirà el transport privat davant del transport públic, i la urbanització de solars fins ara no edificats. Pel que fa al segon gran projecte previst a la zona, l'edificació d'un nou complex sanitari a la zona de Son Espases, el GOB també s'hi pronuncia en contra, així com de convertir en zona residencial els voltants del monestir de la Real. El solar de Son Espases on es vol construir el nou hospital és una àrea rural classificada com a sòl rústic al PGOU de Palma i està considerada com un espai agrícola d'interès ramader digne de preservació.

Com alternativa, l'organització ecologista es mostra a favor de reformar Son Dureta per no haver de construir un nou hospital. Així mateix, critiquen que la decisió ha estat presa sense fer un estudi seriós sobre l'impacte territorial de l'obra i consideren que no s'han tingut en compte les conseqüències socials ni possibles alternatives.

El GOB aconsella reutilitzar edificis i parcel·les, en lloc de construir en terrenys verjos, i creu que Son Dureta està molt ben situat i per tant es tracta d'un lloc adequat per a aquest ús.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris