algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Les netejadores de Son Dureta i el personal de Son Llàtzer volen més operaris i l'homologació

Ambdós grups es concentraren durant el dia d'ahir

La d'ahir fou una jornada de mobilitzacions al sector de la sanitat balear, amb protestes dels treballadors de Son Llatzer i les netejadores de l'hospital de Son Dureta. Els treballadors de Son Llàtzer es concentraren davant el Consolat per reclamar el compliment de les promeses electorals per part de la Conselleria de Salut pel que fa a l'homologació amb els professionals del servei de salut de les Balears.

El president del comitè d'empresa de l'hospital, Sergio Tortosa, criticà que la consellera Aina Castillo es reunís amb el comitè quan encara era portaveu del PP en temes sanitaris i es comprometé que si arribaven a governar homologarien les condicions laborals de tots els professionals sanitaris.

Segons Tortosa, el que durant tota la campanya va ser un dels compromisos del PP encara no s'ha materialitzat tot i que el passat dia 30 de juliol «es va comprometre que una vegada compost l'equip de direcció de l'hospital s'afrontaria amb celeritat la reivindicació». I és que segons els treballadors, hi ha bastants diferències entre els professionals de Son Llàtzer i els de l'Ib-Salut, especialment pel que fa als salaris que poden ser inferiors.

Per la seva banda, el gerent de l'hospital de Son Llàtzer, José María Campuzano, destacà la «sensibilitat» de la Conselleria envers aquest tema i recordà que fins i tot «s'ha creat una comissió tècnica de recursos humans en què hi ha representats de la Conselleria, els sindicats i els col·legis professionals per estudiar l'homologació».

Així mateix, Campuzano recordà que el maig del 2003 es va arribar a un «preacord que establia les condicions retributives fins a finals del 2005 mentre es treballava per a un possible conveni».

Algunes altres de les reivindicacions que actualment afecten la sanitat pública la protagonitzen les treballadores de la neteja de Son Dureta i és que ara, a més de la lluita que protagonitzen amb l'actual empresa concessionària del servei, pel que fa a les contractacions de les baixes, s'hi afegeix l'impagament de la liquidació per part de l'empresa Eurolimp, anterior concessionària del servei.

Segons la portaveu del comitè d'empresa, Alícia Barceló, l'empresa Eurolimp deixà el servei el passat mes de desembre sense haver pagat la liquidació corresponent a les treballadores de la neteja de Son Dureta. Per això ahir protagonitzaren dues concentracions, una davant les oficines de l'empresa Eurolimp i l'altra a la gerència de l'hospital per reclamar el pagament del deute.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris