nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La despesa farmacèutica a Balears creix un 12,7% fins a novembre

Les Illes són de les comunitats amb més increment de tot l'Estat

Les Balears va ser una de les comunitats autònomes que més va incrementar la seva despesa farmacèutica en els onze primers mesos de l'any passat, amb una pujada del 12,7 per cent, per sobre de la mitjana nacional de l'11 per cent. Segons han informat avui fonts sanitàries, Galícia i el País Basc son les úniques autonomies que es troben dins del límit de l'augment establert en el pacte entre el Ministeri de Sanitat i Farmaindústria.

Entre gener i novembre de l'any passat el Sistema Nacional de Salut va facturar 8.117 milions d'euros en receptes mèdiques a tota Espanya, fet que suposa un increment de l'11,15 per cent respecte al mateix període de l'exercici anterior, d'acord amb les dades de la Direcció general de Farmàcia.

D'aquesta forma, a falta de conèixer les dades corresponents el mes de desembre, l'increment de la despesa farmacèutica se situa un punt i mig per sobre del sostre fixat en el pacte de sostenibilitat firmat entre el Ministeri de Sanitat i Consum i la patronal dels laboratoris Farmaindustria.

Per comunitats autònomes, l'increment de la despesa farmacèutica acumulada entre gener i novembre de l'any passat va ser del 14,6 per cent a Canàries; del 14,3 per cent a Castella-la Manxa; del 13,8 per cent a Múrcia, del 14,1 per cent a Melilla i del 12,7 per cent a les Balears.

També van augmentar per sobre del previst Andalusia (9,67 per cent), Aragó (10 per cent), Astúries (11,1 per cent), Cantàbria (11 per cent), Castella i Lleó (11,8 per cent), Catalunya (10,09 per cent), Extremadura (10,9 per cent), Madrid (12,2 per cent), Navarra (11,3 per cent), Comunitat Valenciana (11,8 per cent), La Rioja (11,7 per cent), Ceuta (11,6 per cent) i Melilla (14,1 per cent).

Les comunitats autònomes de Galícia i País Basc, amb un increment de la despesa farmacèutica acumulada fins a novembre del 8,6 i del 8,5 per cent, respectivament, són les úniques que es troben dins del límit establert en el pacte amb Farmaindustria.

Segons les dades de la Direcció general de Farmàcia, entre gener i novembre de 2003 es van facturar 641,3 milions de receptes, fet que suposa un increment del 5,7 per cent respecte al mateix període de l'any anterior. La despesa mitja per recepta va ascendir a 12,6 euros, amb un increment del 5,1 per cent.

L'Observatori de Salut i Seguretat Ambiental presentà ahir un escrit a la Conselleria de Salut per demanar informació sobre les actuacions de la Comissió d'ús racional del medicament, constituïda per assessorar i proposar actuacions sobre l'ús de fàrmacs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris