algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Govern treballa en un pla per allargar la temporada turística

És una de les actuacions prioritàries per a l'any que ara comença

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, va anunciar ahir que el seu departament té enllestit un decret que servirà per allargar la temporada turística. Segons el també portaveu oficial del Govern, l'Executiu fa comptes amb aquesta mesura crear un «primer instrument molt important» contra la concentració de l'activitat turística en els mesos d'estiu i que permeti establir col·laboracions econòmiques entre el Govern i els ajuntaments per tal de poder crear els equipaments culturals, esportius i recreatius necessaris per captar turistes en les temporades mitja i baixa.

Aquesta és una de les mesures anunciades ahir pel Govern previstes per al 2004 després de mantenir una reunió amb les diferents conselleries per marcar els objectius per enguany. Altres actuacions en turisme seran la constitució del consorci entre el Govern i l'Ajuntament de Palma per a la construcció del futur palau de congressos de la capital balear i definir el model de gestió d'aquesta futura dotació.

També va anunciar que dins d'aquest mes o el pròxim els ajuntaments de Palma i de Llucmajor i els governs central i balear firmaran un protocol tendent a crear un consorci per coordinar les actuacions previstes en el Pla d'Intervenció Integral de la Platja de Palma. Flaquer també va mostrar la «inquietud» del Govern pel conflicte que pot generar la negociació del conveni col·lectiu del Transport Discrecional. Per això, va remarlcar «la predisposició al diàleg tant amb els empresaris com amb els sindicats» de la Conselleria d'Obres Públiques i Transports. El conseller es va mostrar especialment preocupat «per la imatge turística» en cas de conflicte.

La cartera de Mabel Cabrer també presentarà davant del Parlament en els pròxims mesos un projecte de llei de ports, una iniciativa que fa comptes «imprescindible per regular la problemàtica» relacionada amb les instal·lacions portuàries que gestiona la Comunitat.

Així mateix, va anunciar la creació de tres consorcis insulars de transports, un per a cada illa, dels quals formaran part representants del Govern, consells insulars, ajuntaments i empreses concessionàries dels serveis públics de transports i que tindran com objectiu «potenciar el transport col·lectiu i rendibilitzar al màxim les inversions en la matèria». Finalment, Flaquer també va anunciar que la Conselleria de Comerç posarà en marxa en breu el Pla de Promoció Comercial Exterior de Balears per a 2004.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris