cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Flaquer diu a Mir que a la Generalitat comenci a tenir «sentit institucional»

El portaveu del Govern, Joan Flaquer, va recomanar ahir al ja expresident de l'Obra Cultural Balear (OCB), Antoni Mir, i possible secretari general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que apliqui al seu nou càrrec el «sentit institucional que pot ser no ha tingut mai aquí».

Flaquer va desitjar «tota classe d'èxits a Mir» però li va recordar que «la llengua ha de ser sempre un instrument de convivència, de diàleg, i mai de controvèrsia, de disputa i de polèmica amb les institucions, que crec que és el que s'ha fet per part de l'OCB darrerament».

Tanmateix, el portaveu del Govern va expressar el seu «respecte» davant la concentració d'ahir i va assegurar que l'Executiu balear «comparteix amb l'OCB la seva filosofia i objectius de protecció i promoció de la llengua catalana, encara que més orientada a les nostres modalitats». Ara, Flaquer va afegir que «a més de la defensa del català, el Govern té també com objectiu potenciar al màxim la riquesa que suposa el bilingüisme i la necessitat de respectar els drets que no s'havien vist respectats amb determinades actuacions de l'anterior Govern».

En aquest sentit, el portaveu de l'Executiu va subratllar que «el Govern va més enllà (que l'OCB)» i que «defensa els drets individuals». D'altra banda, el conseller fou respectuós amb les noves decisions de la Generalitat però recordà, sobre una delegació que obrirà a Palma l'executiu català, que «mai se'ns ha ocorregut posar-me amb la política lingüística, turística o territorial de Catalunya, i esperam que la Generalitat tampoc ho faci amb les nostres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris