nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Munar aixeca la moratòria i permet que es donin llicències per fer pisos

La mesura obliga els ajuntaments a adaptar-se al nou Pla territorial de Mallorca

86098

Vicens, Munar i Nadal van presentar els acords de l'Executiu insular.

L'Executiu del Consell de Mallorca va deixar ahir sense efectes les moratòries urbanístiques vigents des de l'any 2000 i 2001, que afectaven tots els habitatges plurifamiliars, i va decretar una nova norma cautelar, molt més limitada, que estarà en vigor fins a l'aprovació definitiva del Pla Territorial. La nova moratòria provocarà la suspensió dels plans urbanístics municipals en tramitació que es contradiguin amb el que disposa el Pla Territorial, però no impedirà que s'aprovin llicències urbanístiques sol·licitades anteriorment, encara que entrin en contradicció amb el Pla però sempre que s'adiguin amb les anteriors moratòries.

L'entrada en vigor de la nova norma cautelar, el 15 o 16 d'aquest mes -un dia després de ser publicada al BOIB-, implicarà la suspensió de la tramitació de qualsevol proposta municipal que no hagi superat el termini d'exposició pública i entri en contradicció amb el Pla Territorial. Els Ajuntaments afectats hauran de paralitzar els seus plantejaments urbanístics i adaptar-los al Pla. Pel CIM, almenys Manacor i Bunyola es podrien veure afectats per la norma cautelar, ja que no han conclòs el seu pla general. La mateixa mesura s'aplicarà en el cas dels plans parcials i els projectes urbanístics. Almenys Santa Eugènia, Campos i Mancor tramiten modificacions puntuals dels plantejaments que s'haurien d'adaptar a la moratòria.

Les llicències d'obres que hagin estat sol·licitades amb anterioritat a l'entrada en vigor de la nova norma cautelar seran concedides si s'adapten a les moratòries anteriors, encara que contradiguin el Pla Territorial. En canvi, les llicències demanades després de l'entrada en vigor de la nova moratòria s'hauran d'adaptar als plans territorials del CIM.

El Consell no ha detectat un increment de sol·licituds de llicències urbanístiques ni el preveu per als propers dies, ja que el sector de la construcció estaria molt més desaccelerat que ara fa quatre anys i el context econòmic ha canviat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris