algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

«Fins quan les dones continuarem sofrint maltractaments dels homes?»

Una dona copejada a la cara es queixa que a l'agressor només se'l sancioni a pagar una multa

98234

Mercedes rebé una potada a la cara del seu excompany.


La violència domèstica que les dones sofreixen s'ha convertit ara com ara en un dels problemes principals. Així, el nombre de casos s'ha disparat, de manera que fins i tot una dona ja ha mort a Mallorca assassinada pel seu excompany sentimental. Gairebé cada dia els jutges de Palma han de prendre decisions sobre algun cas de violència domèstica i moltes dones se senten indefenses davant la violència demostrada per l'home amb qui conviuen.

Una d'aquestes persones és Mercedes, que dimarts fou agredida pel seu excompany sentimental, un marroquí de 32 anys d'edat presentat ahir davant del jutge i que fou condemnat per una falta de maltractaments.

L'home acceptà l'acusació i el jutge li imposà una multa, considerant que les lesions patides per la víctima, si bé a primera vista semblen espectaculars perquè du els dos ulls blaus, són lleus i a l'agressor no se'l pot acusar de cap delicte. El magistrat, a part de la pena, només pot dictar una ordre d'allunyament per evitar que l'agressor s'acosti a la seva exparella.

Mercedes va explicar que du dos ulls de vellut després de rebre una puntada de peu a la cara que li pegà la seva exparella pel fet de recriminar-li que li agafàs doblers de la cartera.

La demandant es formulà una pregunta: «Fins quan les dones sofrirem maltractaments?» Sense cap dubte, ella no hi trobava ahir cap resposta. No entenia que la persona que li ha causat aquestes lesions -que l'obliguen a dur ulleres de sol perquè l'empegueeix mostrar els ulls moradencs- pugui ser sancionat «només amb una multa».

Mercedes explicà que el seu excompany, de procedència marroquina, segueix uns costums molt diferents. «Es creu que pel fet de ser la seva dona té el dret de copejar-me. Li deix la meva casa, li don de menjar, li present la meva família i ell em paga totes aquestes coses pegant-me una puntada de peu a la cara».

La denunciant reconeix que, com succeeix a la majoria de víctimes de maltractaments, ella estava enamorada de l'agressor. «Al principi em feia llàstima. Havia vingut a Espanya amb una pastera i aquí no tenia res, però després me'n vaig enamorar». La parella convivia des de fa un mes.

Mercedes reconeix que era conscient que el seu futur al costat d'aquest home no era gaire esperançador i que existia la possibilitat que se n'aprofitàs. «No tenia feina. Vivia del que podia robar, fins que em vaig témer que m'estava prenent els doblers». Aquest presumpte robatori va ser el desencadenant de la discussió que va tenir lloc dimarts a prop de la porta de Sant Antoni.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris