nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Medi Ambient arreglarà la sèquia de Can Pelut per evitar inundacions

Jaume Font anuncià una inversió de 368.000 euros, millores al Molí des Fraret i una neteja de torrents

La Conselleria de Medi Ambient invertirà 368.000 euros a reposar els murs i ampliar la sèquia de Can Pelut amb l'objectiu d'evitar les inundacions que ocasiona aquest jaç en finques rústiques ubicades prop de la carretera de Manacor. El tram que s'haurà d'arreglar és d'uns 250 metres d'extensió i quedarà un jaç d'uns dos per dos metres. La sèquia travessarà la carretera de Manacor i arribarà a un torrent. Medi Ambient es coordinarà amb el Consell de Mallorca perquè quan faci el desdoblament de la carretera deixi un pas ampli per a l'aigua.

El conseller Jaume Font visità ahir el municipi juntament amb el batle de la localitat, Gabriel Matas, i regidors de l'Ajuntament i el director general de Recursos Hídrics, Joan Crespí i explicà que aquest projecte, en fase de redacció, estarà construït aquest any.

D'altra banda, Font anuncià que el Govern intervindrà en la zona del Molí des Fraret. El problema en aquest punt és que quan plou aquesta zona elevada de la localitat provoca que l'aigua arrossegui terra i brutícia de tot tipus cap el centre urbà del municipi i el col·legi públic.

El material arrossegat obstrueix el clavegueram i a més de bruts, els carrers queden inundats. «Evitar l'aigua és impossible però el què farem serà una sèquia que desviï l'aigua cap a la carretera on hi hagi talús que evitin que baixi la terra, d'aquesta manera l'aigua serà engolida pel clavegueram», apuntà el conseller de Medi Ambient.

El titular de Medi Ambient encomanà al batle que faci arribar a la Conselleria un plànol amb els torrents i sèquies més importants del municipi amb l'objectiu de fer-les netes. «Enguany el Govern ha doblat la partida destinada a la neteja de torrents a les Balears, calcularem els més conflictius del poble i els netejarem segons la disponibilitat abans del mes d'agost i setembre, que és quan cauen les grans pluges i hi ha inundacions».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris