nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

La Sala obre un expedient contra l'abocador incontrolat d'Aumasa

Ordena a la propietat restituir els terrenys al pla de Son Mas


La indignació provocada per l'abocament de material d'obra i fems al solar rústic propietat de l'empresa de transports Aumasa SA no ha passat desapercebuda entre els dirigents locals. Ara, l'Ajuntament de Manacor ha obert un expedient d'infracció i informatiu sobre la situació d'aquests terrenys, que havien de ser declarats d'interès general pel Consell de Mallorca. La petició finalment fou denegada.

En aquests moments, l'extens solar situat en sòl rústic del pla de Son Mas es troba del tot abandonat i farcit de restes de material d'obra, fems, ferralla, pneumàtics i plàstics. Per tot plegat s'ha convertit en un abocador incontrolat. És precisament contra aquesta situació de femeter il·legal que intervindrà l'Ajuntament de Manacor. Aquest ha anunciat la seva intenció de remetre l'expedient a la Conselleria de Medi Ambient perquè l'organisme insular pugui actuar en aquest indret i restablir-hi la normalitat.

Aquest extrem fou confirmat ahir pel delegat de Medi Ambient, Antoni Frau. «És Medi Ambient qui té competències per obrar en matèria d'abocadors incontrolats», va explicar el delegat a l'Ajuntament de Manacor. La segona de les mesures que la Sala posarà en marxa per eliminar aquests abocaments incontrolats al solar d'Aumasa del pla de Son Mas, consisteix a «obligar la propietat a deixar els terrenys tal com estaven abans del moviment de terres duit a terme per la companyia de transports».

En qualsevol cas, Antoni Frau recordà que «era bastant previsible que aquesta zonà acabàs abandonada un pic denegat l'interès general». Si hi ha cap àrea a Manacor que sigui objecte de polèmica, es tracta dels terrenys d'Aumasa al pla de Son Mas. Ja a principi de l'any 2002 Miquel Riera, batle de Manacor duarant la legislatura passada, va ordenar obrir un expedient d'infracció urbanística i paralitzar el moviment de terres que l'empresa de transport públic havia iniciat en aquesta zona de foravila, sense el permís municipal corresponent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris