nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Platja de Palma demana 200 milions d'euros per iniciar la reconversió

Els hotelers traslladaren ahir la seva proposta al president Matas

Els empresaris turístics de la Platja de Palma han proposat al Govern habilitar una partida de 200 milions d'euros per posar en marxa el Pla d'intervenció Integral de la zona. Entre les principals actuacions que proposen els hoteleres, i que es troben recollides al pla, s'hi troben la construcció del bulevard de circumval·lació, infraestructures esportives i d'oci, a més de plans d'esponjament i ajudes al comerç.

El president Matas rebé ahir en audiència l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, encapçalada pel seu president, Jordi Cabrer. «És el millor regal de Reis que ens podien fer», digué Cabrer quant al pla de reconversió, «tot i que ara cal posar-lo en marxa». Els empresaris turístics confien que aquest ambiciós projecte sigui «un impuls per crear una dinàmica nova a Mallorca i, més concretament, a la nostra zona».

El Pla d'intervenció integral de la Platja de Palma és un programa pilot per a la reconversió d'una zona turística especialment madura. En ell intervenen l'Estat, el Govern balear i els ajuntaments de Palma i Llucmajor. Entre les diferents accions que preveu el pla es troben la creació d'una línia de tramvia, la construcció de dos camps de golf, un aquàrium i un edifici emblemàtic. Una valoració aproximada xifra el conjunt d'actuacions en mil milions d'euros, mentre que les obres podrien tenir una durada d'entre deu i quinze anys.

Els hotelers de la Platja de Palma volen dur la iniciativa i per això feren arribar la seva proposta al Govern. «Es tracta de donar una altra cara a una zona turística i residencial molt saturada i degradada», digué Cabrer, que afegí que «el president s'ha mostrat receptiu». Els hotelers proposaren a Matas convocar un concurs d'idees «per veure com reconvertim la zona». Aquest mes, les administracions han de fixar les anualitats del pla.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris