cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Consell de Mallorca crea una àrea d'igualtat d'oportunitats a S'Institut

L'ens de Serveis Socials del CIM defensa els drets de les minories

La presidenta de l'Institut de Serveis Socials del Consell Insular de Mallorca, Margalida Vilanova, va presentar ahir la nova imatge de l'organisme i l'equip que es farà càrrec de la seva gestió, després que el passat 1 de gener rebés les competències de serveis socials del Govern. Dins aquest equip destaca Margalida Capó, que serà la directora de l'Àrea d'Igualtat d'Oportunitats, figura que s'acaba de crear i que a aquest nivell no existeix a cap altra institució de Mallorca.

L'àrea d'Igualtat d'Oportunitats cerca promoure la defensa i la garantia del principi d'igualtat en totes les activitats i polítiques específiques dirigides a combatre les discriminacions, a més d'avaluar els seus possibles efectes. També cercarà la màxima col·laboració entre tots els agents implicats en la defensa i garantia de la igualtat d'oportunitats, com ara administracions públiques, agents socials i ONG. Segons va explicar Vilanova, aquesta secció farà feina entorn de la igualtat d'oportunitats de la infància i joventut, de la dona i família, dels discapacitats, de la immigració, de la gent gran i d'altres col·lectius.

En principi, segons la presidenta de S'Institut l'àrea comptarà amb un pressupost de 200.000 euros (prop del 0'3 per cent del total de l'organisme). Ara, Vilanova va assegurar que «són ampliables» i va destacar que la funció transversal de l'àrea permetrà que sigui complementat per les partides de la resta d'àrees.

S'Institut, presentat en públic ahir i que aglutina tots els serveis socials i l'esport base de l'Illa, va aclarir Vilanova, té per objectiu «promoure la prevenció i l'eliminació» de les causes que provoquen la marginació entre alguns col·lectius i «aconseguir la integració» dels habitants de l'Illa, «afavorint la participació ciutadana». El pressupost total de S'Institut és de gairebé 70 milions d'euros: 30 milions d'euros són per a Serveis Socials; 22 milions per a recursos assistencials; 10 per a menors i família, 4 en esports i dos en promoció sociocultural.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris