cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

El PSIB aprova la llista d'Antich a Madrid amb el 25% de vots en blanc

No es descarta que Teresa Riera integri la candidatura al Senat

El Consell Polític del PSIB va aprovar ahir la candidatura al Congrés dels Diputats per Balears, encapçalada per l'expresident Francesc Antich, amb un 25% de vots en blanc. Els socialistes de Mallorca ratificaran avui la llista al Senat per aquesta illa i no es descarta que la diputada a Madrid, Teresa Riera, en formi part.

El màxim òrgan entre congressos no va donar un suport unànime a la candidatura encapçalada pel secretari general, que va obtenir 34 vots a favor i 11 en blanc. Com que només es presentava una única llista tancada no hi havia opció de votar en contra. Tot i que el vot és secret, diverses fonts apuntaren que les paperetes en blanc podrien provenir del corrent Esquerra Socialista i de sectors de les agrupacions de Palma i Calvià, que -en el cas dels darrers- havien defensat una candidatura liderada per Margarita Nájera.

La llista encapçalada per Antich és paritària, manté el sistema cremallera i té en els llocs de sortida a un representant de cada illa: Gracia Muñoz (Menorca) i José Ramon Mateos (Eivissa) ocupen la segona i tercera posició. Antich va admetre ahir la dificultat d'obtenir el tercer diputat que els socialistes van perdre ara fa quatre anys.

Els socialistes tancaran avui l'elaboració de candidatures amb la designació de la llista al Senat. Tot i que Joaquín Bellón i Joan Mesquida han estat els més votats per les agrupacions, dirigents del partit no descartaven ahir que l'anterior cap de llista al Congrés, Teresa Riera, pugui formar part de la candidatura al Senat per Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris