cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El túnel de sa Mola de Sóller tindrà 1'3 quilòmetres i costarà 22 milions

S'expropiaran 22.000 metres quadrats i la primera línia del port serà per a vianants

J. TORRES. Palma.
El túnel de sa Mola tindrà 1.329 metres de longitud, disposarà d'un carril en cada sentit i dotarà d'un nou accés el Port de Sóller, que serà per a vianants en la primera línia de mar. Aquesta infraestructura, que el Govern balear tragué ahir a informació pública, s'iniciarà l'octubre vinent perquè pugui estar enllestida la primavera del 2006. El cost serà de 21,7 milions d'euros, que finançarà l'Executiu central a través del Conveni de carreteres.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer i el director general, Carlos Jover, presentaren ahir el projecte, que durant un mes podrà rebre al·legacions dels afectats. El Govern preveu expropiar 22.731'92 m2 de terrenys ubicats sobretot als accessos del túnel, ja que no serà necessària l'ocupació de cap espai privat.

Segons recordà Cabrer, fa temps que els veïns reclamen aquesta intervenció, que deixarà un Port de Sóller «de luxe». El túnel sortirà de la carretera C-711, que ve de Palma, un cop superat el ramal que va a sa Mola. La part tapada s'acaba abans d'arribar al barranc de sa Figuera, que serà cobert amb un tram de 546 metres. A l'interior no s'hi podrà circular a més de 80 quilòmetres per hora.

Tot i que el nou equipament ocuparà 1'3 quilòmetres, el projecte de carretera presentat ahir té una longitud total de 2.274 metres i preveu així mateix un vial urbà per allunyar el trànsit de la primera línia de mar. I també vials d'accessos, a més d'una rotonda d'ordenació al centre urbà i entrades als aparcaments. El túnel tindrà una altura mitjana de cinc metres i una amplada total d'11 i mig, amb dos carrils -un per sentit- de 3'5 metres i voreres d'1'5 metres. Disposarà d'una xarxa contra incendis, enllumenat d'evacuació, projectors i ventiladors.

Els afectats tenen ara un mes per presentar-hi al·legacions -les institucions en tenen dos- i en 15 dies es farà pública la relació d'expropiats. Cabrer destacà que el pla permetrà habilitar per als vianants la primera línia del Port de Sóller. Així, el túnel continuarà amb una via de penetració fins al Port per facilitar l'accés als veïns i per allunyar el trànsit de la zona. A més, s'ubicarà un aparcament per als visitants al final de la via soterrada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris