cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El febrer s'inicien les expropiacions per desdoblar la via de Manacor

El projecte ja és públic i no s'han presentat moltes al·legacions

El pròxim mes de febrer començaran les expropiacions per iniciar el desdoblament de la carretera de Manacor, que anirà passat la Casablanca fins a Montuïri. Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres al Consell de Mallorca, assegurà ahir a aquest diari que les expropiacions seguiran una tramitació diferent a l'adjudicació del projecte, que serà una mica més lenta.

D'aquesta forma, està previst que el pròxim mes de febrer s'iniciaran les actes prèvies per a l'ocupació forçosa dels terrenys. Per la seva banda, el Consell de Mallorca disposa d'una partida de 5 milions d'euros per pagar les expropiacions als ciutadans afectats. En total, són uns 500 els propietaris de finques afectades per les expropiacions, uns 130 dels quals són de Palma, més de 300 d'Algaida i de l'ordre de 140 a Montuïri.

Per ara, el projecte de desdoblament del primer tram de la carretera C-715 fins a Montuïri i l'avantprojecte de la duplicació de la calçada fins a Manacor es troben en exposició pública i, segons apuntà Aguiar, «s'han presentat poques al·legacions».

El director insular de Carreteres portarà al Consell Executiu de l'organisme insular el proper dia 26 de gener l'adjudicació de la primera fase de l'obra. Després, s'obrirà un termini de 52 dies per a la presentació de rèpliques per part d'empreses constructores. D'aquesta manera, seguint tots els terminis, el desdoblament no podrà començar fins al pròxim mes de maig.

Així mateix, entre Palma i Montuïri, la carretera comptarà amb dues rotondes, a diferència de l'anterior projecte que en preveia sis. La resta de les interseccions de la via es resoldran amb enllaços inferiors. Respecte al traçat projectat pel Pacte de Progrés, s'ha eliminat el carril-bici i per contra, s'hi afegiran vials de servei.

Finalment, cal esmentar que la carretera Palma-Manacor suporta, actualment, un trànsit diari de 20.000 vehicles, el qual pot arribar a 25.000 en alguns trams.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris