nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

Palma es dividirà en 5 districtes per acostar els serveis als ciutadans

La Llei de grans ciutats preveu petits «ajuntaments» a cada zona

Amb l'entrada en vigor de la Llei de modernització dels governs locals (més coneguda com a Llei de grans ciutats), Palma es dividirà administrativament en districtes -amb molta probabilitat seran cinc-, amb l'objectiu d'acostar els serveis municipals als ciutadans.

Així ho va confirmar ahir el tinent de batle d'Urbanisme, i portaveu de l'Ajuntament, Rodrigo de Santos, qui va avançar que cada districte tindrà un petit «ajuntament» on els residents podran realitzar diferents gestions administratives, com ara pagar multes o treure certificats d'empadronament. A més, a cada una de les zones hi haurà un regidor de districte que serà el màxim responsable polític i l'interlocutor entre el govern municipal i els ciutadans.

Cort té sis mesos per aplicar la Llei de grans ciutats -aprovada al 17 desembre de 2003-, que també tindrà efectes pel que fa als serveis que ofereix el Consistori. En aquest sentit, l'esmentada normativa preveu l'inici d'un procés de descentralització, de manera que Cort assumirà competències que fins ara eren autonòmiques, com ara l'atenció primerenca en matèria de salut o en serveis socials. Per fer front a l'assumpció d'aquestes competències, Cort espera que el Parlament balear aprovi aviat la llei de capitalitat, a través de la qual el govern i el Consell dotaran de més recursos econòmics Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris