nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Els vedats de caça que utilitzin verí es tancaran durant almenys 2 anys

Medi Ambient informà ahir sobre la nova regulació de l'esport

La Conselleria de Medi Ambient del Govern revocarà l'activitat de vedat de caça durant almenys dos anys i un termini no superior a cinc anys als terrenys on es facin servir verí.

Així ho va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, després de la reunió del Consell Balear de Caça. Aquesta mesura forma part de la proposta de decret per a la regulació autonòmica de la caça i pesca existents a les Balears, que va presentar la Conselleria de Medi Ambient a la reunió del Consell, en la qual també va lliurar un esborrany de decret per a la reglamentació dels refugis de cacera.

Al decret s'estableix una superfície mínima de 10 hectàrees per a la reserva d'espais en els quals es fomenten mesures de conservació de les espècies. A més, en aquest projecte s'obliga els responsables dels refugis a realitzar un seguiment de la gestió, del qual n'hauran d'informar la Conselleria. El conseller de Medi Ambient va assegurar que aquestes mesures van encaminades a conservar les espècies i va confiar que sigui «una cursa que no podem perdre».

D'altra banda, en la reunió d'ahir el conseller va informar de l'abaratiment en un 50 per cent de les llicències per als caçadors federats, que fins ara tenien un preu estipulat de 12 euros, tal com es recull en la Llei de Pressuposts de la Comunitat per a 2004, i la possibilitat d'allargar la vigència dels permisos fins els tres anys. A més, els caçadors majors de 65 anys i els jubilats podran obtenir les llicències de forma gratuïta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris