nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

Antich respon a Aznar que ell «ha deixat l'Estat com un esquelet»

Acusa el president estatal d'obrir la campanya sense respectar el rei

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, va responsabilitzar ahir el president del Govern central, José María Aznar, d'haver «deixat l'Estat com un esquelet» després que aquest acusàs el PSOE de voler trencar l'«esquelet de l'Estat». Antich considerà que amb els seus atacs als socialistes, el màxim dirigent del PP ha obert la campanya electoral «sense respectar res», ni tan sols el rei.

El cap dels socialistes balears va retreure a Aznar que aprofitàs els actes de la Pasqua Militar per «trepitjar el discurs del rei», demostrant «poca sensibilitat» pel paper del monarca, i «llençar un missatge electoral» que en lloc d'apostar per la integració i el consens continua creant «crispació i confrontació».

Per Antich, Aznar s'ha caracteritzat per un «interès a aprimar l'Estat, privatitzant-ho tot i no fent polítiques socials ni d'infraestructures». El socialista apuntà que la darrera legislatura d'Aznar ha estat la de la «crispació» i la de la «nul·la coordinació amb les CCAA» que, segons Antich, deriva de no haver entès la «vocació federal» que hi ha en l'Estat de les Autonomies.

El secretari general del PSM, Mateu Morro, considerà que Aznar «està actuant com un autèntic separador quan ataca socialistes i nacionalistes i planteja el model d'Estat del Cid Campeador». Morro entén que amb aquest discurs el PP pot aconseguir a curt termini «un riu de vots» però a la llarga «serà negatiu».

«Fa un flac favor a l'Estat perquè rebutja un model basat en el diàleg entre els pobles i associa Espanya a una única idea, com Franco, i els qui no pensen com ell són mals espanyols». Morro apuntà que Aznar fa afirmacions falses perquè «el PSOE només fa un tímid desmarcament dels postulats unitaristes del PP».

Finalment la coordinadora d'Els Verds, Margalida Rosselló, va criticar que Aznar acusi tothom qui no pensa com ell de «separatista i insolidari» i va afirmar que «espanta aquest plantejament antidemocràtic perquè és incapaç de comprendre la diversitat cultural» i suposa un retorn a la idea de «una, grande i libre».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris