algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

La gran demanda fa modificar el projecte d'ampliació del cementiri

Les obres conclouran el pròxim abril, amb sis mesos de retard

La gran demanda de drets funeraris per part de veïns de Porreres ha obligat a modificar el projecte inicial d'ampliació del cementiri municipal. Aquest fet provocarà que les obres concloguin el proper abril, amb sis mesos de retard .

El projecte inicial va preveure la construcció de 37 capelles i 55 tombes de vuit nínxols cadascuna, d'una banda, i 150 nínxols i 112 columbaris. Tot plegat s'exhaurí davant la demanda de les famílies del poble i el projecte s'amplià sobre la marxa amb 50 nínxols i 8 capelles.

Malgrat aquests canvis, el cost del projecte inicial, valorat en 1.300.000 euros, no augmentarà gaire, segons explicà el batle de Porreres, Joan Sastre (UM), perquè «ja incloïa la possibilitat de fer-hi algun canvi o modificació». El primer edil apuntà que dels nínxols i capelles que s'han afegit al projecte original «només en queda algun nínxol», ja que «s'han venut totes les capelles i tombes baixes».

Sastre comentà que l'objectiu és que les obres concloguin el mes d'abril i que la inauguració de l'ampliació se celebri per maig, el dia de la Festa de la Creu, en què es beneirà la nova obra. En l'ordenança que s'aprovà abans de començar l'actuació hi consta que cada família només pot adquirir un dret funerari, és a dir, vuit nínxols, vuit columbaris, una capella o una tomba.

Els preus que s'han pagat són de 18.000 euros la capella, 13.500 cada tomba, 1.500 per nínxol i 900 euros pel columbari. L'ampliació del cementiri municipal de Porreres s'ha duit a terme a la zona que s'utilitza com a aparcament municipal. Les obres s'iniciaren a causa de l'elevada demanda, ja que a l'Ajuntament hi havia una llista d'espera que incloïa 115 peticions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris