cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Els comerços comencen avui la campanya de rebaixes d'hivern

L'OCU recorda que s'ha de garantir la qualitat dels productes

Avui comencen les rebaixes de gener, que es prolongaran fins el 6 de març, tal com estableix la Llei de comerç regulada per la Comunitat Autònoma. Les rebaixes, com recorda l 'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), han de garantir la qualitat dels productes. Així mateix, els comerços han de mantenir les característiques de la venda de qualsevol altra època de l'any, com la possibilitat de comprar amb targeta o el dret de devolució si el producte no és del gust del comprador o compradora.

Advertències
La Direcció General de Consum ha intensificat aquests dies les seves inspeccions als comerços de Balears, amb motiu de l'arribada de les rebaixes, i ha emès les habituals recomanacions i exigències en temps de rebaixes, entre les quals destaca com a principal novetat la normativa general de garanties, vigent des de setembre de 2003 i que estableix un període de garantia comercial de dos anys. A més, segons afirmaren fonts de la Conselleria de Sanitat, Consum ha advertit els comerços que el preu haurà de figurar tant als aparadors com a l'interior del comerç, i demana als consumidors que sol·licitin sempre el tiquet o factura de compra per poder presentar-lo en cas de posteriors reclamacions.

Per la seva part, el director de Pimeco, Àngel Pujol, reclamà a l'Administració que les inspeccions que es duguin a terme durant la temporada de rebaixes afavoreixin el seu «caràcter informatiu» i donin a conèixer als usuaris la legislació vigent en matèria comercial.

Pujol demanà que la prioritat sigui «informar i després actuar» ja que, segons ell, la situació actual resulta un poc «confusa» pel fet que, a més de les lleis regulatives estatal i insular, el comerciant haurà de tenir en compte el decret liberalitzador del Ministeri d'Economia que fixa, entre altres aspectes, la llibertat d'horaris dels comerços.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris