cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

La Sala negocia amb el Govern convertir l'hotel Carotti en habitatges de protecció

Mantindrà la titularitat municipal a la planta baixa per fer-hi un centre de dia

94248

Ja fa anys que l'hotel Carotti de Pollença està tancat.

L'Ajuntament de Pollença negocia amb l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) del Govern balear la reconversió del conegut hotel Carotti, situat al Port de Pollença i en desús des de fa diversos anys, en habitatges de protecció oficial per als menors de 35 anys que resideixen en el municipi. Aquesta seria la primera promoció d'Habitatges de Protecció Oficial (HPO) que s'executaria en la història de Pollença, segons va confirmar el batle, Joan Cerdà (UM).

L'Ajuntament de Pollença, que adquirí el vell hotel l'any 2000 per un import de 600 mil euros (100 milions de les antigues pessetes) estudia ara la possibilitat de cedir-lo a l'Ibavi perquè l'enderroqui i construeixi en el solar una promoció d'habitatges de protecció oficial, tot i que mantenint-ne la planta baixa per a usos municipals. També hi ha l'opció que l'hotel no arribi a ser esbucat, sinó que l'Ibavi es decanti per rehabilitar-lo.

Aquesta és una de les qüestions que han de negociar ara ambdues institucions, encara que en qualsevol dels dos casos, serà imprescindible perquè hi hagi acord que la planta baixa de l'immoble, amb una superfície aproximada de 900 metres quadrats, continuï sent de titularitat municipal per tal de poder situar-hi un centre de dia. I és que precisament la possibilitat de construir a l'hotel Carotti el primer centre d'estades diürnes del Moll va ser determinant a l'hora que l'Ajuntament de Pollença decidís adquirir l'hotel en el decurs de la legislatura passada.

L'actual batle, Joan Cerdà, va avançar que «encara que estam negociant amb l'Ibavi, la idea és que els joves menors de 35 anys que visquin a Pollença siguin els primers a optar a la promoció de protecció oficial per poder accedir d'aquesta manera a pisos a un preu assequible». El preu de l'habitatge a Pollença s'ha disparat tant en els darrers anys que els joves difícilment en poden comprar.

L'hotel Carotti, ubicat al carrer Gola, té una alçada de quatre pisos. El seu anterior propietari era el reconegut empresari Jaume Batle, que va adquirir l'edifici amb la intenció de reconvertir les places existents del Carotti i obrir un nou establiment turístic a la zona, el conegut hotel Playamar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris