cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Cirer presenta davant el jutge les declaracions de Grosske sobre la compra de Son Espases

La sala d'instrucció decidirà si el regidor d'EU-EV cometé delicte en insinuar que Cort havia prevaricat

Els serveis jurídics de l'Ajuntament han posat en coneixement del jutge les manifestacions d'Eberhard Grosske sobre la compra de Son Espases Vell. Complint ordres de la batlessa de Palma, Catalina Cirer, els lletrats de Cort presentaren, el 30 de desembre passat als jutgats d'Instrucció número 10, l'escrit en què consta la transcripció del ple de dia 23 de desembre i els reculls de premsa d'aquest mes. En ambdós casos el regidor d'Esquerra Unida-Els Verds insinuava que el tinent de batlessa d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, havia prevaricat pagant la finca a un preu «desorbitat» i sense presentar el corresponent estudi de mercat.

Davant aquestes acusacions, Cirer havia anunciat que presentaria una querella contra el portaveu de la coalició roig-i-verda. Finalment la primera edil ha optat per dur als jutjats les «opinions» de Grosske perquè sigui el jutge d'instrucció o el ministeri fiscal qui aclareixin si constitueixen un delicte de calumnies.

L'escrit aportat pels serveis jurídics es limita a presentar els fets en base a l'article 250 de la Llei d'enjudiciament criminal, que preveu el següent: «Qui presenciàs la perpetració de qualsevol delicte públic està obligat a posar-lo immediatament en coneixement del jutge d'instrucció, de pau, comarcal o municipal, o funcionari fiscal més pròxim al lloc on es trobi...».

En el termini d'unes setmanes també es decidirà si se cita a declarar els implicats, entre els quals també podria ser-hi el regidor del PSM Pere Muñoz, ja que en el mateix ple de 23 de desembre el nacionalista va subscriure les manifestacions de Grosske. Ambdós polítics consideren que els 27 euros per m2 que es pagaran per Son Espases triplica el preu de mercat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris