nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

La grip davalla a 39'42 casos cada 100.000 habitants i se situa per sota de la mitjana de l'Estat

La Conselleria de Salut constituí una comissió per determinar les possibles necessitats d'atenció


L'índex de grip ha davallat a les Balears per tercera setmana consecutiva i s'ha situat en 39'42 casos per 100.000 habitants en la setmana 52a, compresa entre el 21 i el 27 de desembre de l'any passat, segons informaren fonts de la Conselleria de Salut i Consum. Així mateix, subratllen que aquest índex és sensiblement inferior al darrer que s'ha conegut en el conjunt de l'Estat, corresponent a la setmana 51a, del 14 al 20 de desembre, i que arribà a 85'3 casos per cada 100.000 habitants.

Tant les dades de les Balears com les del conjunt de l'Estat confirmen «un descens en la incidència d'aquesta malaltia», afegeixen les fonts. Recorden també que a les Illes les xifres de la grip són facilitades per la xarxa sentinella, dependent de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria.

Aquesta xarxa és integrada per 32 facultatius, 25 metges de família i 7 pediatres dels centres de salut d'Atenció Primària de Son Gotleu, el Rafal Nou, el Coll d'en Rabassa, Andratx, es Banyer, Felanitx, Valldargent, Emili Darder, s'Escorxador, Dalt Sant Joan, Tramuntana, Pollença, el Pla, Arquitecte Bennàssar, Migjorn, Muntanya, Calvià, Nureddunna, Manacor, Inca, torrent de Sant Miquel, el Viver, Sant Antoni, Casa de la Mar, Son Cladera i Son Pisà.

De manera paral·lela, la Comissió de Seguiment de la Grip «avalua la demanda de serveis sanitaris relacionada amb patologies respiratòries i dóna resposta al possible increment de la freqüentació dels dispositius assistencials», entre altres funcions.

Aquest equip organitza les dades procedents dels centres de salut, del 061 i dels hospitals per valorar la disponibilitat de llits als edificis hospitalaris i per decidir si s'han d'obrir més places a fi d'atendre la demanda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris