nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Zapatero inclou al seu programa un pla d'infraestructures per a Balears

La proposta preveu un increment del descompte aeri fins al 50%

El secretari general del PSOE i aspirant a president del Govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero, ha inclòs al seu programa electoral un pla especial d'infraestructures per a Balears amb l'objectiu de desenvolupar el Règim Especial Balear (REB). El PSIB presentarà esmenes per concretar abans de dia vuit els compromisos programàtics.

Segons va confirmar Zapatero aquest cap de setmana en una visita a les Illes Canàries el pla especial d'infraestructures -que també s'adaptarà a l'arxipèlag atlàntic- pretén suplir els desavantatges derivats de la insularitat. Entre les mesures proposades destaca la revisió de la quantia de les subvencions al transport aeri per a residents, elevant el percentatge del 33% actual fins al 50% i equiparant els ajuts que rep el transport aeri interinsular i el marítim.

Per altra banda, s'aplicaria el principi de continuïtat territorial en el transport de mercaderies a través de compensacions que pal·liïn les tarifes que graven el transport marítim i aeri per evitar un greuge comparatiu amb el transport terrestre a la Península.

El socialista també es compromet, si governa l'Estat, a potenciar el transport ferroviari i invertir 493 milions d'euros fins a l'any 2007. El líder socialista executaria el Conveni de Carreteres però aquest s'hauria d'ajustar per evitar la construcció de noves autovies, tal com pretenia el Pacte en l'anterior legislatura.

Pel que fa a l'energia, Zapatero donaria prioritat a la connexió elèctrica amb la península via gasoducte. El socialista també prometrà una inversió de 132 milions per executar un pla plurianual d'obres hidràuliques i portarà a terme inversions en parcs naturals i infraestructures turístiques.

La proposta electoral del PSOE també vol compensar els desplaçaments sanitaris de pacients cap a centres hospitalaris i crear una comissió mixta de desenvolupament del REB en educació, mercat laboral, indústria, residus i món rural.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris