cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

ERC proposa que Antoni Mir tingui un càrrec de secretari a la Generalitat

Es convertirà en el secretari del director general d'aquest departament

B.P./J.T./R.G. Palma.
L'executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ratificà ahir el nomenament de Miquel Pueyo com a director general de Política Lingüística, el qual integrarà Antoni Mir al seu equip en qualitat de secretari. Les noves funcions de l'encara president de l'Obra Cultural Balear encara s'han de definir, tot i que, segons assenyalaven ahir fonts d'ERC, tendrien a veure amb la «mobilització».

La secció balear d'aquest partit, que havia manifestat la seva preferència per altres illencs a l'hora d'ocupar càrrecs de la Generalitat, valorà de manera positiva la designació d'un «mallorquí», si bé recordà la seva aposta pel sociolingüista i militant del partit Bernat Joan i Marí.

L'assignació d'una responsabilitat a Mir, una iniciativa personal de Josep Lluís Carod-Rovira, ha portat molta de coa. De fet, han estat necessàries tres executives d'ERC per desbloquejar la qüestió. En la primera, el seu nom havia caigut de la llista de candidats i, en la segona, fou rebutjat. Però ahir Carod imposà el seu criteri, a pesar que fos per a un càrrec de menor nivell, subordinat al de director general.

Mir anuncià que no optaria a la reelecció com a president de l'Obra durant la Nit de la Cultura, el mateix dia que tenia lloc la primera executiva d'ERC que, en teoria, l'havia de ratificar en un lloc important a les ordres del conseller en Cap, Josep Lluís Carod-Rovira.

La secció d'ERC a les Balears anuncià llavors que s'estimava més l'eivissenc Bernat Joan i Marí. Altres fonts assenyalaren que la primera proposta havia estat per al filòleg pitiús Isidor Marí, el qual no l'hauria acceptada. Antoni Mir Fullana (Palma, 1956) es defineix professionalment com a «promotor cultural». És llicenciat en filologia hispànica (1984) i filologia catalana (1987) per la Universitat de les Illes Balears.

Entre 1974 i 1982 milità a l'Organització d'Esquerra Comunista i en el Moviment Comunista de les Illes Balears. Membre de l'Obra Cultural Balear, n'ha estat director executiu (1986-90), secretari (1990-1991) i president des de 1991. Des d'aquests càrrecs ha impulsat la xarxa de cursos de català per a adults i la instauració dels premis 31 de Desembre. A partir de 1995, ha promogut les mobilitzacions per la llengua que de manera periòdica es convoquen en arribar la primavera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris