cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El 29'8% de les llars balears tenen accés a Internet

Ocupa el cinquè lloc en el rànquing de l'Estat

El 29'8 per cent dels habitatges de les Illes Balears disposen d'accés a Internet, segons l'Enquesta sobre Equipament i Ús de Tecnologies d'Informació i Comunicació als Habitatges, realitzada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta dada indica que la comunitat balear ocupa el cinquè lloc a nivell estatal, per darrere de Catalunya (32'7 per cent), País Basc (32'2 per cent), Madrid i Melilla, ambdós amb el 31'7 per cent.

Al pol oposat es troben les comunitats d'Extremadura, amb un 14'3 per cent d'habitatges amb accés a Internet, Castella-la Manxa, amb un 14'7 per cent, i Galícia, amb un 16'9 per cent. L'estudi informa a més sobre el nombre de persones majors de 15 anys que navegaren per la xarxa en els últims tres mesos. A les Balears fou un 38'3 per cent, igual que a les Canàries, dada només superat per la població de Catalunya, amb el 39'4 per cent, i de Madrid, amb el 43'9 per cent.

Ja a l'àmbit global, les dades indiquen que el nombre d'habitatges amb accés a Internet a Espanya fou en el segon trimestre de l'any de 3.599.054, fet que representa el 25'2 per cent del total i suposa un 7'8 per cent més que en el mateix període de l'any anterior. En el 74'5 per cent del total dels habitatges espanyols, la connexió a Internet és a través de línia telefònica convencional, encara que l'INE destaca l'increment que registren les connexions a través de la banda ampla, que han passat a representar el 24'2 per cent davant l'11'8 per cent del segon trimestre del 2002.

Així mateix, un 43'3 per cent dels habitatges espanyols disposa d'algun tipus d'ordinador davant el 36'1 per cent de l'any 2002, i és el de sobretaula (PC) el que és present en el 41,4 per cent de llars, mentre que els portàtils es troben en el 6'5 per cent de cases.

Els serveis més utilitzats a Internet foren la recerca d'informació sobre béns i serveis i el correu electrònic, que representen un 81'5 i un 78'8 per cent del total respectivament, mentre que les compres tingueren una incidència relativament baixa que va ser tan sols del 4,6 per cent.

Això no obstant, els productes més comprats foren els de viatges o allotjaments hotelers de vacances, que representen un 39 per cent, seguits d'entrades d'espectacles, un 31,2 per cent, i llibres o revistes, amb un 24 per cent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris