nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

El Centre de Dia s'obre a altres pobles a causa de la gran demanda externa

L'Ajuntament ha modificat el reglament per acollir persones majors no residents

M.FUSTER. Santanyí.
El Centre de Dia de Santanyí, construït a l'antiga residència de s'Alqueria Blanca, s'ha convertit en un punt de gran demanda per part de persones majors que resideixen a altres nuclis o poblacions diferents de Santanyí.

Per aquest motiu, l'Ajuntament s'ha vist obligat a modificar el reglament del Centre de Dia, en el qual, només estava permesa l'entrada als residents del municipi. Ara, amb la modificació, les persones grans que estan empadronades a altres municipis tindran accés als serveis del Centre.

La delegada d'Acció Social a l'Ajuntament de Santanyí, Maria Pons (PP) ha explicat que «hi ha gent de Cala Ferrera, Portocolom, Cas Concos, Colònia de Sant Jordi i ses Salines que estava interessada a disposar del centre de dia i no podia perquè no era resident, però ara podrà gaudir d'aquests serveis».

El centre de dia té una cabuda màxima de 30 persones, fa un any que es va obrir i en aquest moment, «tenim set usuaris». La regidora popular va comentar que «la gent del municipi encara no està acostumada a dur els seus majors a un centre d'aquestes característiques perquè es té la idea que a casa seva estan millor. No sempre és cert, ja que estan molt ben atesos per professionals que els organitzen activitats i els preparen físicament. A més, enguany hem renovat el conveni que tenim amb la Creu Roja, que és l'entitat que explota el centre», apuntà Pons.

La regidora va puntualitzar que «les persones de Santanyí paguen menys que els de fora, ja que els residents ajuden amb els seus imposts i els altres no», concretà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris