cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

El pàrquing subterrani de la plaça de Sant Jaume obre a finals de mes

Després de dos anys d'obres de reforma, ara s'arriba a la recta final


Després de gairebé dos anys de molestes obres, la construcció d'aparcaments subterranis i la urbanització-remodelació de la plaça de Sant Jaume de Manacor arriben a la seva recta final. Des de l'Ajuntament de Manacor està previst que l'aparcament entri en funcionament a finals d'aquest mateix mes de gener i que la rehabilitació de la plaça estigui totalment conclosa. La intervenció en aquesta cèntrica plaça, abans molt degradada, ha derivat en una reordenació total de l'espai urbanístic, que esdevindrà un punt neuràlgic entre l'estació del tren i el centre comercial de la localitat.

La solució adoptada és la construcció de dues plantes d'aparcaments d'uns 2.500 metres quadrats cada planta i amb una capacitat de 105 places en el soterrani segon i 98 places en planta soterrani primer. Un total de 203 nous llocs d'aparcament subterrani per a Manacor que s'afegeixen als que ja hi ha en funcionament del passeig de Na Camel·la. L'accés es realitzarà mitjançant una rampa doble regulada per semàfors des del carrer Lleó XIII. Les mesures dels aparcaments són de 4'7 per 2'5 metres, deixant places reservades per als minusvàlids.

En aquests moments, l'empresa constructora està perfilant els darrers elements de decoració externa de la plaça, la qual ha rebut un tractament de la superfície amb rajoles de pedra gris de Mallorca que es combina amb franges de marbre d'un color ocre. A un costat d'aquesta zona oberta s'ha instal·lat una pèrgola de fusta que servirà per fer ombra en aquest caire de la plaça de Sant Jaume. La jardineria interior s'ha realitzat mitjançant la instal·lació de jardineres, aprofitant-se també les zones que queden sense edificar en soterrani per a la col·locació de gàrgoles i plantació d'arbrat. Cal recordar que abans de la intervenció, aquesta plaça estava dominada per les palmeres i d'altres espècies vegetals no autòctones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris