nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

«Encara hi ha molt per fer»

La missa per Pilar Crevillent congregà més de 200 persones, amb autoritats locals i del Govern

«Ens solidaritzam amb la família de Pilar i demanam un Arenal més just, fratern i solidari». Jordi Perelló, el rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Lactància, a l'Arenal de Llucmajor, féu ahir una crida davant de més de 200 feligresos perquè no s'oblidi la tragèdia de Pilar Crevillent, la dona assassinada pel seu excompany, i denuncià que «ningú no sembla estar molt interessat a denunciar aquest comportament entre esposos». La parròquia s'omplí ahir matí per part de familiars, amics i veïns de Pilar, que assistiren a la seva missa pòstuma amb la resignació dibuixada als seus rostres. L'homilia començà a les 11.45 hores, i al costat del cunyat de la morta s'assegueren, al primer banc, la vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs; la consellera de Presidència, Rosa Puig; el batle de Llucmajor, Lluc Tomàs, i la directora de l'Institut de la Dona, Isabel Llinàs. També Damià Ripoll, batle de Son Servera, on precisament s'havia registrat l'últim crim contra una dona, assistí a l'acte.

La filla de Pilar, que aconseguí fugir de la seva casa la nit del dia 1, quan suposadament Domingo Pozo matà la seva mare i ferí els seus dos germans, intentà escoltar la missa, però hagué de retirar-se molt emocionada.

El franciscà Jordi Perelló animà la societat a plantar cara a la violència de gènere i recordà que «és una de les més arrelades a la humanitat i que més sofriment causa». El rector, a més, exposà que l'agressivitat cresqué i facilità dades als feligresos: «Estudis recents d'EUA indiquen que tota dona té un 46% de possibilitats en la seva vida de ser violada o víctima d'un intent de violació».

Durant el sermó una al·lota, amiga de la filla de la víctima, hagué de ser treta del temple a punt d'esvair-se. En finalitzar la missa, el batle de Llucmajor llegí un manifest de repulsa per l'assassinat i reconegué que la solució a aquest tipus de problemàtica social «sembla complicada». Advocà per formar els nins perquè aprenguin a respectar les dones. Després de la lectura, es féu un minut de silenci que acabà amb un sonor aplaudiment dels presents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris