nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Estaràs: «Queda molt per fer contra la violència domèstica»

La vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, reconegué ahir a la sortida de la missa per Pilar Crevillent que «encara queda molt per fer contra la violència domèstica», i assegurà que acabar amb els maltractaments contra les dones és responsabilitat «de tota la societat», i no només de les administracions.

Estaràs declarà que hem començat molt malament «l'any» i recordà que la víctima havia presentat una denúncia contra el presumpte assassí, «a qui després pel que sembla va retirar». Segons la responsable del Govern, darrere de cada cas de violència de gènere «subjeu la idea que la dona és propietat de l'home» i aquest concepte, precisament és el que s'ha d'intentar eradicar, afegí. La vicepresidenta recordà les dificultats per lluitar contra aquest tipus de violència, «ja que per sota d'aquesta hi ha una cultura en la qual l'home es creu que té una propietat i exterioritza aquesta actitud amb violència».

Tot i reconèixer el paper de les administracions, féu incís que acabar amb els maltractaments és «responsabilitat» de tota la societat, sobretot en allò que concerneix a educar en la igualtat. D'altra banda, Rosa Puig, consellera de Presidència, es referí a la possibilitat que la filla menor de Pilar, de 16, quedi sota custòdia de les seves ties, extrem que confirmà el cunyat de la víctima: «Amb nosaltres estarà molt bé, en aquest sentit no tindrà cap problema».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris