cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

«Els Reis del ciment» foren ben rebuts

La manifestació dels illencs vinguts de Barcelona reuní unes 200 persones als carrers de Palma


A les onze i mitja del matí, tres Reis Mags amb caretes de Jaume Matas, Maria Antònia Munar i José María Aznar, davallaren del tren a l'estació de Palma. Entre els patges que els acompanyaven i la gent que els esperava al parc de les estacions, en total sumaven devers unes 200 persones.

Els manifestants portaven múltiples pancartes, totes elles ben explícites: «ciment som i en ciment ens convertirem», «ecotaxa nunca mais», «Munar, sigue asín», «macroaeroport a Formentera, ja», «que no quedi ni una cala verge».

La mobilització va ser organitzada per estudiants i treballadors mallorquins residents a Barcelona que durant les festes de Nadal són aquí. Però s'hi sumaren multitud de mallorquins que viuen a l'illa tot l'any. La protesta es va fer per plaça d'Espanya, carrer Sant Miquel, plaça Major, Cort, i fins al Born. I tot el temps va estar animada per un grup de xeremiers.

Els Reis i els seus patges regalaven bossetes amb material de construcció a tothom que en volia. El Rei Matas comentà a Diari de Balears que «d'aquesta manera volem representar això que passa a Mallorca, que s'està convertint en un lloc on només hi té cabuda el ciment». I afegí que «estam realment contents de la resposta que la convocatòria ha tingut».

Els vianants que coincidiren amb la manifestació se la miraven entre sorpresa i rialles. Durant el trajecte, els manifestants feren diverses aturades que aprofitaven per llançar les seves protestes. A Cort cantaren el «boti, boti, boti, ciment qui no boti», el «boti, boti, boti, del PP qui no boti», i «Unió Mallorquina, vergonya mallorquina». Quan arribaren davant Delegació de Govern, els tres Reis hi entraren i entregaren al personal de recepció unes bossetes de les que regalaven a tothom, amb material de construcció.

Tomeu Servera, un dels manifestants i mallorquí resident a Barcelona, manifestà que «encara que visquem fora de l'illa volem expressar el nostre descontent amb la seva situació actual». Així mateix, el Rei Aznar declarà que «hem volgut arribar a Palma amb tren per provar que aquest mitjà de transport funciona bé, perquè pareix que l'únic transport vàlid és el cotxe»

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris