nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Paralitzada la compra de can Bauçà perquè no s'ajusta a la normativa

L'oposició rebutja l'adquisició de l'immoble, valorat en 900.000 euros


L'immoble de can Bauçà, ubicat en una zona molt cèntrica de Manacor al carrer Major, haurà d'esperar a esdevenir una nova propietat municipal. El pacte de govern a l'Ajuntament de Manacor (PP-AIPC) tenia la intenció de comprar l'edifici, una de les galeries i botigues de mobles més emblemàtiques de la localitat, amb l'objectiu d'ampliar les actuals dependències administratives municipals i fer-hi noves oficines.

No obstant això, de moment, l'escomesa immobiliària s'ha vist totalment frustrada pel rebuig que ha mostrat tota l'oposició en bloc. La propietat de can Bauçà ha realitzat una oferta de venda de l'edifici a l'Ajuntament de Manacor. Els serveis tècnics del Consistori valoraren el cèntric immoble en més de 900.000 euros, que està integrat per uns vuit pisos sense comptar la planta baixa.

Els partits de l'oposició, PSM, PSOE i ALM-UM, s'han oposat a la compra de can Bauçà perquè es troba actualment fora d'ordenació urbanística. Resulta que a través de la modificació de les Normes Subsidiàries del municipi de Manacor, l'edifici quedà fora d'ordenació perquè s'excedia de volum en alçària.

L'immoble inclou vuit plantes en alçària, mentre que la normativa només permet una planta baixa i dos pisos. Per aquest motiu, si les dependències municipals de l'Ajuntament s'ampliassin a can Bauçà, s'hauria d'enderrocar el volum que s'excedeix de l'edifici.

En aquest sentit, la portaveu del PSM, Margalida Capó, va explicar que «tots els grups de l'oposició votàrem en contra de la proposta del govern perquè la seva alçada no compleix la normativa vigent i, malgrat que amb el PGOU l'Ajuntament en pugui fer una excepció, no és adequat que la Sala hagi d'anar fent excepcions perquè és l'administració la que ha de donar exemple».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris