nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Educació i Cultura construirà un nou col·legi i enderrocarà l'actual

Les obres començaran aquest estiu i acabaran a finals de 2005

M.FUSTER. Ariany.
La Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears ha decidit construir un nou edifici per acollir el col·legi unitari d'Ariany. Tot i que existia un avantprojecte d'ampliació, «la intervenció era molt complicada perquè el solar és molt limitat» va explicar ahir el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch.

L'actual col·legi serà enderrocat i en el seu lloc s'alçarà el nou centre que tindrà les característiques del 3+3, és a dir, que es construiran tres aules per educació infantil i tres per a primària, a les quals s'albergaran dos cursos.

Bosch declarà a Diari de Balears que les obres «podrien començar a finals d'estiu i esperam que el projecte pugui estar acabat abans del 2006». El director general va manifestar que «el nou centre tindrà uns equipaments moderns i el més segur és que es tracti d'un edifici de dues plantes: la baixa serà destinada a l'educació infantil i a la primera hi haurà una sala multiusos que es podrà utilitzar també com a menjador si és necessari».

El cost del projecte i execució de l'obra pot oscil·lar sobre un milió d'euros. L'obra està inclosa en el Pla d'Infraestructures educatives del Govern. La presidenta de l'Associació de Pares i Mares del col·legi públic d'Ariany, Concepció Aguiló, ha expressat la seva satisfacció davant aquesta notícia ja que «l'edifici actual es troba en un pèssim estat».

Actualment, el col·legi només compta amb quatre aules, en les quals s'agrupen 51 nins del poble. L'edifici no disposa de banys separats i els alumnes i professors els han de compartir. El despatx de la directora i la sala de professors han quedat molt petits.

Aguiló expressà també que «hem esperat més de tretze anys demanant que es fes alguna reforma, ja que l'edifici no s'adapta a la normativa educativa i els pares ens hem vist obligats a prendre mesures de pressió perquè es dugués a terme alguna actuació».

Cal recordar, que el passat mes de setembre, els pares varen amenaçar de no dur els seus nins a l'escola si no rebien una resposta per part del Govern de fer alguna actuació per millorar el centre. Ara, que ja s'ha adquirit aquest compromís, els pares estan més tranquils i han desistit de fer mobilitzacions. Ara l'Ajuntament d'Ariany està cercant un local per tal que els 51 alumnes del col·legi puguin seguir les seves classes mentre s'estan realitzant les obres del nou centre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris