cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Gesa recorrerà als descomptes i a la qualitat per competir amb altres operadores elèctriques

La demanda s'incrementà el 2003 respecte del 2002 un 9'4 per cent a les Balears i a Canàries

Gesa Endesa recorrerà a la millora de preus i de la qualitat de la seva atenció al client per competir amb les noves comercialitzadores d'electricitat que des del passat 1 de gener poden vendre energia a Balears. De fet, Gesa Endesa ja ha iniciat la presentació d'ofertes en el mercat elèctric balear, sobretot als grans clients. Aquestes són les conseqüències del decret aprovat el desembre pel Govern central que permet als consumidors illencs la lliure elecció de comercialitzador elèctric.

Altrament, Endesa va recordar ahir que a les Balears ha desenvolupat durant el 2003 «la central de cicle combinat de Son Reus I, a Mallorca, que consta de tres turbines de gas i una de vapor amb una potència total de 225 megawatts». A més, l'estiu passat va posar en marxa les dues primeres turbines de 70 megawatts del segon cicle combinat que la companyia té en construcció a Son Reus i que disposarà d'una potència total de 218 megawatts. De fet, segons la companyia energètica «la central de Son Reus ha permès en el seu conjunt un increment del 34 per cent de la potència de generació en el sistema Mallorca-Menorca».

Pel que fa a la demanda d'energia elèctrica del mercat de distribució d'Endesa a l'Estat, aquesta el 2003 va ascendir a 101.635 gigawatts per hora, fet que representa un creixement del 8'02 per cent respecte de l'any anterior. En condicions homogènies, la demanda peninsular d'energia elèctrica d'Endesa a l'exercici va ascendir a 88.870 gigawatts per hora, cosa que suposa un increment del 7'84 per cent respecte del mateix període de l'any anterior.

Dins aquest context, pel que fa al nostre Arxipèlag, Endesa va informar que «en els sistemes insulars de Balears i Canàries la demanda es va incrementar respecte de l'any anterior un 9'4 per cent, amb un total de 12.765 gigawatts per hora distribuïts». La companyia no va poder oferir aquestes dades segregades per arxipèlags, però s'intueix que l'augment de la demanda és major que a la resta de l'Estat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris