nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

El CIM gestiona ja un total de 1.117 places residencials per a gent gran

Ara vol acabar amb la llista d'espera amb concerts amb centres privats

L'Institut de Serveis Socials del Consell Insular de Mallorca (CIM) gestiona des del passat 1 de gener totes les places residencials per a gent gran públiques que hi ha a l'Illa, un total de 1.117. Això ha estat possible gràcies a la transferència de competències socials realitzada per part del Govern balear, entre les quals s'inclouen la gestió de la residència de la Bonanova, la major que hi ha a les Balears i que disposa d'un total de 552 places (252 per persones grans vàlides i 300 per assistides). Així ho va anunciar ahir la presidenta de l'organisme popularitzat com S'Institut, Margalida Vilanova.

A pesar d'aquesta oferta de places, en llista d'espera hi ha unes 1.800 persones, aproximadament, encara que la presidenta de l'institut va assenyalar que «no són dades exactes» perquè algunes sol·licituds «estan duplicades en més d'una residència». Per superar aquesta situació, Vilanova va anunciar que ha demanat al Govern que actualitzi a «la nova realitat» la Llei autonòmica de serveis socials perquè no impedeixi concertar places residencials amb residències privades amb ànim de lucre.

A més, Vilanova va subratllar que Mallorca rep tots els serveis socials que afecten exclusivament l'Illa i les competències de l'esport base. De fet, els ajuts individuals per a persones grans, amb discapacitat i per a les que estan en «situació de greu i urgent necessitat», va assenyalar la presidenta, s'assumeixen per l'entitat, com també els ajuts institucionals per als dos primers grups i els menjadors de transeünts.

També es transfereixen la concertació de places amb entitats per a persones amb discapacitat, amb un total de 1078 i la inspecció social, l'autorització i el registre de centres en matèria de serveis socials.

Per la seva part, el Govern continuarà amb les competències que afectin el conjunt de les Illes. D'aquesta manera, l'entitat gestionarà quasi 70 milions d'euros i un total de 1.081 treballadors. A partir d'ara, va indicar Vilanova, S'Institut estudiarà quines competències assumeix cada àrea i les ordenarà. La presidenta de S'Institut va valorar aquest traspàs i va afirmar que «per primera vegada totes les competències» les gestionarà la mateixa administració i «els tràmits podran ser molt més àgils» de cara a l'usuari i «evitarà la confusió».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris