lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

La víctima féu anul·lar l'ordre d'allunyament contra l'excompany

Pilar denuncià el març del 2002 que Domingo Pozo l'amenaçà de mort

J.F.M./G.P. Palma.
El dia 10 de març de l'any 2002 Pilar Crevillent, acompanyada pel seu fill gran, va presentar una denúncia contra el seu company sentimental. Va denunciar que havia mantingut una baralla al seu domicili del carrer Torrent, a l'Arenal, i que Domingo Pozo l'havia insultada i l'havia amenaçada de mort a ella i als seus fills. Aquest incident va motivar la intervenció de la Guàrdia Civil de Llucmajor, que va detenir l'individu.

La dona va acudir al Jutjat d'Instrucció número 10 de Palma, segons va confirmar ahir el jutge degà de Palma, Pere Barceló. Pilar Crevillent va demanar una ordre d'allunyament per evitar que el seu company sentimental pogués molestar-la. La jutgessa va acceptar aquesta petició i va dictar l'esmentada ordre.

Pilar va declarar que no havia estat el primer incident de violència que mantenia amb el seu company, però que abans no l+havia denunciat per por de represàlies, però que en aquells moments temia per la integritat dels seus fills. Cinc dies més tard, la dona va acudir de nou al jutjat, en aquesta ocasió al d'Instrucció número 5, per denunciar que Domingo Pozo havia incomplert l'ordre d'allunyament.

El jutjat va obrir diligència, però no es va poder prendre cap mesura dràstica contra l'individu perquè la desobediència només es castigava amb pena de multa i no amb l'ingrés a la presó. Tanmateix, el dia 20 d'abril, només deu dies després de l'incident, la dona va tornar per tercera vegada al jutjat. En aquesta ocasió la seva intenció era una altra. Va voler retirar les dues denúncies i va demanar a la jutgessa que deixàs sense efecte l'ordre d'allunyament.

El fill, que també apareixia com a denunciant, va seguir les mateixes passes que la seva mare. La jutgessa que havia dictat aquesta mesura va acceptar els desigs de la dona, però com a mesura de prevenció, davant la possibilitat que l'individu pogués tornar a amenaçar-la, en lloc d'arxivar el cas, va instruir un procediment per una falta d'amenaces.

El dia 10 de juliol de l'any 2002 s'havia de fer el judici, però no per amenaces, sinó per una falta de resistència, ja que sembla que el dia dels fets el detingut es va enfrontar a un agent de la Guàrdia Civil. Tanmateix, al judici no van comparèixer ni Domingo ni Pilar, i l'agent va renunciar a les accions. Per tant, la jutgessa no va tenir més remei que dictar una sentència absolutòria. El jutge degà va voler deixar clar que en aquests moments no existia cap ordre judicial d'allunyament contra el presumpte assassí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris