nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

L'església custodiarà les cendres dels seus fidels en el propi temple

Els primers soterraments es faran efectius quan acabin les obres

E.B.Sta. Margalida.
L'església parroquial de Santa Margalida custodiarà a l'interior del temple parroquial les cendres dels fidels que hagin manifestat aquest desig abans de morir, una vegada concloguin les obres de rehabilitació integral del temple. El rector, Guillem Feliu, és l'impulsor d'aquesta idea amb la qual pretén recuperar l'esperit de l'«austeritat» en els soterraments.

Ja són diverses les famílies de la Vila que han demanat que les seves restes reposin en el temple parroquial i fins i tot el propi rector no descarta fer el mateix amb les seves restes o els d'algun dels seus familiars. Els primers soterraments no es faran efectius fins d'aquí dos anys, una vegada concloguin les obres de rehabilitació de l'església. «Va ser precisament durant l'execució d'aquestes obres quan va sorgir la idea de custodiar les restes», conta el rector de la Vila, Guillem Feliu.

«En aixecar els cairons ja esperàvem que hi hauria un cementiri davall, vam treure els difunts i teníem dues opcions o dur-los al cementeri o que romanguessin a l'església, alguna cosa més raonable. Teníem tres tombes i vam pensar que avui que l'Església accepta la incineració seria una bona opció incinerar aquelles restes i dipositar-les en una d'aquestes tres tombes, arreglar les tres fosses i donar també la possibilitat a altres fidels que les seves cendres siguin custodiades per l'església de Santa Margalida», relata el rector, Guillem Feliu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris