nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

El polèmic pont elevat de Portocristo s'obre al trànsit en 15 dies, tot i el rebuig

Els afectats per l'obra han reclamat danys i perjudicis a l'Ajuntament de Manacor

81462

Ningú no és indiferent a l'impacte visual que provoca la imponent plataforma del pont elevat del riuet del Port.

C.V.


Les protestes fortes i la reclamació de danys i perjudicis a l'Ajuntament de Manacor per part dels afectats pel pont elevat sobre el riuet de Portocristo, no han trobat cap resposta que convenci els veïns. Prou lluny de les aspiracions dels primers d'aturar les obres, l'escomesa d'aixecar una massa de ferro i formigó sobre el riuet de la localitat costanera ha estat imparable. Tant és així que en un període d'una quinzena de dies es preveu que el pont de la discòrdia s'obri al trànsit de vehicles.

Aquesta setmana s'han conclòs les feines per consolidar el formigó de la plataforma elevada. Es calcula que en dues setmanes, si fa no fa, hi podrà passar el trànsit rodat procedent del nucli urbà de Portocristo i que es dirigeix cap a llocs com les coves del Drach o Cala Anguila, Cala Mendia o Cales de Mallorca.

L'evolució de les obres ha acumulat un retard important. Les característiques argiloses i poc estables del terreny sobre el qual s'erigeixen els pilars han obligat a excavar-los a molta més profunditat de la prevista. Convé recordar, en aquest sentit, que els pilars de suport arranquen del jaç mateix del torrent natural.

La demora en l'execució del projecte també ha topat, si bé momentàniament, amb l'oposició dels veïns, els comerciants i els restauradors de la zona. Així, durant els mesos d'estiu, les tasques s'aturaren, tot i que per la seva consideració d'obra pública, l'Administració local estava legitimada per continuar-ne l'execució.

De manera paral·lela a la construcció, els afectats per les obres no han desistit en l'intent de reclamar «la dignitat dels nostres habitatges, que han quedat condemnats per sempre més», advertí Jaume Vives, portaveu de la plataforma antipont.

En qualsevol cas, la projecció de la infraestructura condemnà alguns accessos, portes i finestres dels blocs de pisos que hi limiten. Per posar-ne un exemple il·lustratiu, els cotxes, els camions, els autobusos, etc. circularan al mateix nivell d'alçària que alguns balcons i finestres dels habitatges dels afectats.

Davant l'evident pèrdua patrimonial de les cases en qüestió, els propietaris no s'han conformat a interposar un contenciós administratiu, sinó que han exigit danys i perjudicis a l'Ajuntament de Manacor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris